)
David Silva produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Španac sretan što ostaje na Etihadu

David Silva produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Sjajni veznjak Manchester Cityja David Silva je produžio ugovor sa Građanima, te će na Etihadu ostati do 2020. godine.

Vijesti o Silvinom potpisivanju novog ugovora prenijela je zvanična stranica Manchester Cityja, a 31-godišnji Silva je istakao da je izuzetno zadovoljan zbog činjenice da će i u budućnosti nositi svijetlo plavi dres.

"Jako sam sretan što ću i u budućnosti ostati odan Cityju. Nevjerovatno sam ponosan zbog svega što sam postigao u klubu u proteklih sedam i pol sezona. Sada kada je Guardiola trener, mislim da smo u odličnoj poziciji da osvajamo trofeje", istako je Silva, pa dodao:

"Užitak je biti dio ekipe koja igra ovakav stil fudbala. Radujem se titulama u narednim godinama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni David Silva je na Etihad stigao 2010. godine iz Valencije, a od tada je u dresu Cityja došao do dvije titule Premier lige, dva naslova pobjednika Liga Kupa i trofeja u FA Kupu.

Silva je za City odigrao 324 utakmice u kojima je uspio postići 52 gola i upisati 111 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi