Dinamo završava još jedan milionski posao
Foto - EPA

Uskoro transfer

Dinamo završava još jedan milionski posao

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo je u proteklih 20 godina napravio brojne velike transfere.

Hrvatski velikan je prodao neka od najvećih imena svjetskog fudbala poput Luke Modrića ili Marija Mandžukića i iz godine u godinu prave se sve veći poslovi.

Nova zvijezda u izlogu Dinama je ofanzivni veznjak Luka Ivanušec. Ovaj 23-godišnjak karijeru bi mogao nastaviti u španskoj La Ligi.

Hrvatski mediji tvrde da je na stolu Dinama ponuda Real Socedada. Nije navedena cifra koju daju za ovog fudbalera, ali ona nije mala s obzirom na to da mu je tržišna vrijednost 12.5 miliona eura.

Dinamo bi tako do kraja mjeseca mogao završiti još jedan sjajan transfer. Hoće li do njega i doći vidjet ćemo u narednih nekoliko dana.

Teško je ipak vjerovati da će ući među 10 najskupljih prodaja u historiji zagrebačkog kluba jer su odradili vrhunske poslove prethodnih godina,

Najskuplji je i dalje Marko Pjaca kojeg je Dinamo Juventusu prodao za 29.4 miliona eura, a Dani Olmo je otišao u RB Leipzig za 29 miliona.

Na trećoj poziciji je Luka Modrić i transfer u Tottenham za 22.5 miliona eura, a zatim slijede Joško Gvardiol (18.8 - RB Leipzig) i Filip Benković (14.5 - Leicester).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ivanušec je u Dinamo stigao 2019. godine. Plaćen je Lokomotivi tri miliona eura i sigurno je da će se njegovo dovođenje isplatiti zagrebačkom velikanu.

On je ukupno za Modre odigrao 130 utakmica u protekle tri godine i postigao je 19 golova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi