Newcastle nastavio sa "pametnom" kupovinom
FOTO: EPA

Stiže ofanzivac

Newcastle nastavio sa "pametnom" kupovinom

Haris Zilić

Stiže nam još jedan zanimljiv transfer u finišu januara kada je u pitanju ostrvski fudbal. Newcastle još jednom pokazuje da mudro i pametno troši novac, iako su među najbogatiim klubovima današnjice.

Svrake su u finalnoj fazi pregovora sa Evertonom oko angažmana 21-godišnje Anthonya Gordona.

Mladi reprezentativac Engleske će nastaviti karijeru u Newcastleu, a Everton će dobiti oko 50 miliona futi za igrača koji je sve oduševio prošle godine.

U Everton je stigao u julu 2021. godine iz Prestona za svega pet miliona funti, a sada će Karamele fino zaraditi na njemu.

Newcastle je odavno pratio pomenutog fudbalera, a vodeći mediji na Ostrvu pišu da će Gordon do kraja ove sedmice odraditi medicinske preglede u Newcastleu.

Oglasi

Riječ je o krilnom fudbaleru koji je na 18 utakmica ove sezone postigao tri pogotka.

Newcastle se bori za Ligu prvaka i nema sumnje da je Gordon napravio dobar ptez izborom kluba.

Sa druge strane Everton očekuje grčevita borba za opstanak, a mnogi potezi Uprave kluba ljute navijače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pitanje je kakva će situacija biti u maju u jednom od legendarnih engleskih klubova.

Ako se desi da Karamele ispadnu u Championship to će biti prvi put u da se to desilo kako se igra Premiership pod pomenutim nazivom.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Masina od igraca, EXPLODIRAT ce u Newcastleu..steta samo sto ce St.Maximan sada OTICI..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi