Skandalozno je šta je VAR sinoć uradio u Torinu, ali šta će tek reći za izjavu trenera Salernitane

Juventusu poništen čist gol

Skandalozno je šta je VAR sinoć uradio u Torinu, ali šta će tek reći za izjavu trenera Salernitane

E. Čaušević

Fudbalsku javnost u Italiji žestoko je potresao skandal sa sinoćnje utakmice između Juventusa i Salernitane.

Utakmica na Allianz stadionu završena je rezultatom 2:2, ali u posljednjim minutama gledali smo pravu dramu jer je Juventusu poništen pogodak koji bi donio ovom timu potpuni preokret i pobjedu.

Juventus je u 95. minuti dao gol za 3:2 nakon što je pogodio Milik, ali je potom glavni sudija dobio poziv iz VAR sobe da pogleda ovu situaciju.

VAR je posmatrao Bonuccija za kojeg su smatrali da je bio u ofsajdu i smetao golmanu Salernitane što i nije bilo tačno. Ispostavilo se da Bonucci uopšte nije bio u ofsajdu, ali je VAR na iznenađenje svih poništio ovaj klub.

Nikome nije jasno kako su u VAR sobi svi zanemarili Candrevu koji je bio kod korner zastavice i zbog njega Bonucci uopšte nije mogao biti u ofsajdu. Candrevu niko nije ni spomenuo i nevjerovatno je da se u Seriji A napravila takva greška.

Oglasi

U Juventusu su s pravom bijesni što su oštećeni jer su ostali bez pobjede i čak žele da se ova utakmica ponovi, ali teško je očekivati da će se to desiti.

Međutim, ono što je mnogima još nevjerovatnije jeste izjava trenera Salernitane, Davidea Nicole, koji je poručio da je sve bilo čisto, te da je glavni sudija s pravom poništio pogodak Stare dame.

"Veoma smo zadovoljni kako smo odigrali večeras i rezultatom koji smo ostvarili. VAR je sa sudijama pokazao da imaju kredibilitet i da ne popuštaju pod bilo kakvim pritiskom da donesu pravu odluku i sretan sam zbog toga", rekao je Nicola i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada je igrač napravio taj trzaj glavom i pokazao namjeru da udari loptu jasno je svima bilo da je to ofsajd. Za mene tu nema ništa sporno".

I na press konferenciji su govorili treneru Salernitane da pogleda snimak i poziciju Candreve kako bi znao da griješi u onome što govori, ali je on to odbio i poručio je da vjeruje sudijama i VAR-u.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BH_Drina
Ostade blijeda sjenka od moćnog Juventusa, šta su mislili sa Kostićem i Vlahovićem osvojiti skudeto?
2 0
Zulfikar
Hajde neka se i Juve zakine barem jednom u 30 gidina.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi