Baksuz godine: Dva puta u mjesec dana dobio otkaz na klupi istog tima

Baš nema sreće

Baksuz godine: Dva puta u mjesec dana dobio otkaz na klupi istog tima

E. Oštraković

Prije tačno mjesec dana Salernitana je objavila da je Davide Nicola otpušten sa mjesta trenera kluba, zbog loših rezultata.

Tada je Salernitana poražena sa 8:2 od Atalante, a čelnici kluba odlučili su da reaguju, te su smijenili tadašnjeg trenera.

Samo dva dana kasnije svi su bili u čudu jer su iz Salernitane odlučili da naprave nevjerovatan potez, te da će vratiti Nicolu na klupu svog tima.

Oni su navodno tada žalili zbog svoje odluke, te nisu očekivali da će biti toliko teško pronaći zamjenu za njega i donijeli su neobičnu odluku.

Ovaj trener je odlučio da prihvati poziv nazad, te se vratio i vodio Salernitanu još punih mjesec dana, tačnije do danas.

Danas je ponovo zvanično saopšteno da je Salernitana otpustila Davidea Nicolu, a to je drugi put u tačno mjesec dana.

Oglasi

"Salernitana želi obavijestiti javnost da gospodin Davide Nicola više nije trener prvog tima. Zahvaljujemo mu se na posvećenosti poslu i želimo mnogo sreće u nastavku karijere, stoji u objavi Salernitane.

Tako je Nicola doživio nevjerovatnu situaciju jer je u tačno mjesec dana dva puta dobio otkaz na klupi istog kluba, a pitanje je da li se to ikada desilo u svijetu fudbala.

Salernitana se trenutno nalazi na 16. mjestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom. Imaju četiri boda više od Verone koja se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otkako se vratio na klupu Salernitane, Nicola je sa svojim sad već bivšim klubom ostvario jednu pobjedu, ali je upisao i tri poraza.

Posljednji je bio upravo na gostovanju kod Verone, koji mu je očito i presudio kada je riječ o poslu u ovoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi