Prije dva dana mu dali otkaz, a jutros je dobio poziv koji je šokirao cijelu Italiju

Nevjerovatan preokret u Salernu

Prije dva dana mu dali otkaz, a jutros je dobio poziv koji je šokirao cijelu Italiju

E. Čaušević

Salernitana je prije dva dana zvanično saopštila da Davide Nicola više nije trener ovog kluba jer je dobio otkaz nakon serije loših rezultata, ali mediji u Italiji jutros pišu da je došlo do neočekivanog preokreta.

Salernitana u posljednje vrijeme ne igra u baš najboljoj formi jer je ovaj klub bez pobjede još od 30. oktobra kada su u gostima šokirali Lazio i slavili sa 3:1

Nakon nastavka sezone Salernitana je u Seriji A odigrala tri utakmice, ali je uspjela osvojiti samo jedan bod.

Za vikend je ovaj tim doživio u Bergamu pravi debakl jer ih je Atalanta pobijedila sa 8:2, a ubrzo nakon toga čelnici kluba odlučili su da reaguju i u ponedjeljak su objavili da Davide Nicola više nije trener Salernitane.

U Salernu rade punom parom da pokušaju pronaći novog trenera i razgovarali su s nekoliko kandidata, ali oni nisu pristali na ono što im je Salernitana ponudila.

No, jutros su mediji u Italiji sve iznenadili informacijama da Salernitana sprema nevjerovatan potez samo dva dana nakon što je Nicola dobio otkaz.

Oglasi

La Gazzetta dello Sport objavila je da u klubu žale što su Nicoli dali otkaz jer nisu očekivali da će toliko teško biti pronaći zamjenu za njega i spremni su da ponovo razgovaraju s njim kako bi on ponovo vodio ekipu.

Čelnici Salernitane žele da se Nicola vrati i vodi ekipu do kraja ove sezone što je zaista nevjerovatno jer su samo prije dva dana dali otkaz istom čovjeku.

Salernitana je željela da novi trener bude Rafael Benitez, a pored njega s klubom su se povezivali još Leonardo Semplici i Roberto D'Aversa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, svi oni odbili su ponudu Salernitane zbog činjenice da klub nudi ugovor na samo šest mjeseci, odnosno do kraja sezone i da bi isti bio produžen do ljeta 2024. godine, ali samo u slučaju dobrih rezultata i ostanka u Seriji A.

U Salernu žele da riješe ovaj problem u narednim danima jer ih već za vikend očekuje okršaj protiv lidera Napolija i kako stvari stoje najizglednije je da će se Nicola vratiti na mjesto trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi