Čovjek koga su kao igrača svi voljeli: Franck Ribery ubrzo započinje trenersku karijeru

Poznato i ime prvog kluba

Čovjek koga su kao igrača svi voljeli: Franck Ribery ubrzo započinje trenersku karijeru

E. Oštraković

Prije nekoliko dana Atalanta je sa čak 8:2 pregazila Salernitanu, a to je značilo pad na 16. mjesto na tabeli, a i to da su šesto kolo u nizu bez pobjede.

Sve to koštalo je posla dosadašnjeg trenera ovog kluba Davidea Nicolu, koji je prošle sezone preuzeo ekipu u velikoj krizi.

Uspio je izbječi ispadanje, a ove sezone je krenuo zaista sjajno, te su u jednom trenutku bili čak i deseti na tabeli.

Ipak, rezultatska kriza od šest kola mu je presudila, čak iako se Salernitana nalazi devet bodova iznad zone ispadanja.

Nicola je u Italiji poznat kao stručnjak za izbjegavanje ispadanja, a ono što je uradio prošle sezone, ranije je radio sa Crotoneom i Torinom.

Još uvijek nije poznato ko će biti novi trener Salernitane, ali pojavila se informacija da bi to mogao biti legendarni Franck Ribery.

On je upravo u dresu ovog tima prije nekoliko mjeseci završio svoju igračku karijeru, a sada bi mogao postati trener kluba.

U Salernitanu je stigao 2021. godine nakon dvije sjajne sezone u Fiorentini, te je u 25 nastupa stekao status živuće legende među navijačima kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ribery je nakon završetka karijeri ostao kao pomoćnik u Nicolinom stručnom štabu, a sada bi mogao postati i glavni trener kluba.

Ukoliko se sve ispostavi tačnim debi bi mogao imati u regionalnom derbiju protiv Napolija koji ove sezone "melje" svoje protivnike.

Top Komentari

MaDaj
“ Prije nekoliko dana Atalanta je sa čak 8:2 pregazila Salernitanu, a to je značilo pad na 16. mjesto na tabeli, a i to da su šesto kolo u nizu bez pobjede.” Nobelova nagrada za književnost !!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti