Strpao je Ronalda u džep i preko noći postao slavan, ali više ne može: "Moja koljena su uništena"
Foto - Instagram

Davide Santon završio karijeru u 31. godini

Strpao je Ronalda u džep i preko noći postao slavan, ali više ne može: "Moja koljena su uništena"

Midhat Šljivak

Karijere brojnih profesionalnih fudbalera prerano su završavane zbog teških povreda.

Dosta je onih koji su zbog povreda morali prerano da okače kopačke o klin, a od danas je među njima i italijanski fudbaler Davide Santon.

Ovaj bivši igrač Intera, Rome i Newcastlea saopštio je kako završava karijeru u 31. godini. Jednostavno, koljena su mu suviše uništena da bi nastavio.

"Prinuđen sam da okončam karijeru. Imao sam ponuda, ali moje tijelo nakon toliko povreda jednostavno više ne može", rekao je Santon i nastavlja:

"Primoran sam ovo napraviti. Nisam želio, ali moram. Imao sam bezbroj testova i konsultacija, ali ništa se više ne može napraviti. Još uvijek mogu hodati, no to nije dovoljno da budem profesionalni sportista. Rizikovao bih previše ako bih nastavio".

Oglasi

Santonu najviše problema pravi lijevo koljeno. Ono je potpuno uništeno.

"Lijevog koljena više nemam. On mi onemogućava da radim bilo šta. Na desnom koljenu sam imao tri operacije i čim počnem trenirati, stvori se ogromna oteklina da ga čak ne mogu ni saviti", istakao je ovaj fudbaler.

Santon je slavu stekao preko noći. Igrajući za Inter 2009. godine dobio je šansu od Josea Mourinha u Ligi prvaka, a zadatak mu je da čuva Cristiana Ronalda.

Taj posao je obavio perfektno, iako je samo nekoliko sedmica ranije imao svoj profesionalni derbi u italijanskom Kupu protiv Rome.

Santon je u Inter stigao kao 14-godišnjak. Profesionalno je igrao tri godine za Nerazzurre (2008-2011) i nastupio je 53 puta osvajajući sve što je mogao pod vodstvom Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 31-godišnjak još je igrao za Cesenu, Romu i Newcastle. Za reprezentaciju Italije nastupio je osam puta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti