Džeko se nakon poraza protiv Bayerna pomirio sa istinom

Za Inter nije počelo dobro

Džeko se nakon poraza protiv Bayerna pomirio sa istinom

Admin Čaušević

Edin Džeko je bio starter u porazu Intera od Bayerna na otvaranju nove sezone Lige prvaka.

Bayern je potpuno zasluženo stigao do trijumfa sa 0:2, dok je Džeko odigrao sasvim solidan meč uz nekoliko prilika.

Trener Simone Inzaghi je kapitena bh. reprezentacije odlučio izvesti iz igre u 70. minuti, vjerovatno kako bi ga sačuvao za pakleni ritam koji se nastavlja.

U izjavama poslije utakmice Džeko je bio poprilično miran. Svjestan da je Bayern snažniji od Intera nije dramio zbog poraza.

"Bayern je trenutno jači od nas. To je istina, iako smo imali neke prilike. Ekipe poput Bayerna te kažnjavaju na svaku grešku", rekao je iskusni napadač.

"Tri poraza u šest utakmica? Nisam zabrinut. Znam da smo snažni i da još uvijek nismo na 100%. To je pokazao i ovaj poraz i treba samo raditi."

"U prvom poluvremenu nam je falio završni pas. U drugom poluvremenu smo imali dvije ili tri prilike i ako protivniku daš prostora onda te kažnjava."

Za Inter nema previše odmora pošto već za tri dana slijedi novi duel i domaći okršaj sa Torinom koji je dobro ušao u sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nismo imali lagan početak sezone, ali ima još mnogo utakmica da se igra i odmah treba zaboraviti poraz protiv Bayerna i misliti na meč protiv Torina jer smo u prvenstvu već izgubili bodove."

Kako se Lukaku oporavlja Džeko će igrati i protiv Torina za vikend, ali i već sredinom naredne sedmice kada je na programu gostovanje Viktoriji Plzen u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Edine, brate, vrijeme ti je lagano da odmaras. Nije vise to, to.
6 0
SEJFUDIBIKODZE
samo ti se tjesi,Inter je nikakav tim,a bogami i ti si gotov dugo se ceka da proradis,ali to je proslost ,povuci se da se nebi sramotio,nije ovo vise za tebe,fataj se restorana
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi