De Boer: Neuspjeh u Interu? Imao sam posla sa trulom ekipom

Holandski stručnjak o kratkoj epizodi na Meazzi

De Boer: Neuspjeh u Interu? Imao sam posla sa trulom ekipom

Frank de Boer danas za život zarađuje u MLS-u kao trener Atlanta Uniteda, a preko bare se otisnuo nakon neuspješnih epizoda u Interu i Crystal Palaceu.

Legendarni holandski fudbaler se nakon pet i po godina na klupi Ajaxa odlučio okušati u najjačim ligama svijeta. Ipak, nije se proslavio.

Međutim, De Boer i dalje stoji pri svom stajalištu da za neuspjeh u Interu nije isključivi krivac.

"Uradio sam dobre stvari u Interu i Crystal Palaceu, ali se moram pogledati u ogledalo i priznati da je ponešto moglo bolje. Naučio sam iz tih iskustava", izjavio je De Boer za Algemeen Dagblad, pa nastavio:

"U Interu sam zagrizao prevelik zalogaj. Želio sam promijeniti čitavu strukturu i kulturu jer taj klub nije osvojio ništa dugo vremena".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam posla sa trulom grupom, ali mi nije bilo dozvoljeno da izbacim pojedine igrače. Možda sam trebao insistirati i biti odlučniji jer ako želite promjenu morate puno toga odraditi na pravi način. Možda sam želio svima biti prijatelj, a to nije moguće".

Podsjetimo, De Boer je šef stručnog štaba Intera bio od početka augusta do početka novembra 2016, a Nerazzurre je vodio na 14 takmičarskih utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi