De Boeru otpao još jedan igrač pred duel s BiH: Koronavirus ušao u reprezentaciju Nizozemske

Vilhena mora kući

De Boeru otpao još jedan igrač pred duel s BiH: Koronavirus ušao u reprezentaciju Nizozemske

Edmir Škorić

Tonny Vilhena, nogometaš Krasnodara, napustio je trening kamp nizozemske reprezentacije kao rezultat pozitivnog testa na koronavirus.

Odmah nakon rezultata testa, Vilhena se vratio kući. Bez simptoma je, ali je u karantini i pratiće smjernice zdravstvenih vlasti.

Prije njega selektor Frank de Boer ostao je bez golmana Cillesena, a zatim i bez Tottenhamovog napadača Bergwijna.

Nizozemci sutra igraju protiv Španije prijateljsku utakmicu u Amsterdamu, a u nedjelju na istom stadionu dočekuju BiH u okviru Lige nacija, da bi naredne srijede novembarski ciklus okončali utakmicom kod Poljske također u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

De Boer je ostao na 23 igrača u rosteru, ali ne namjerava pozivati nove.

Top Komentari

SeoRusilac
Kad će zabraniti fudbal? Ovo više nema smisla. Da li se čeka da neko od fudbalera umre zbog korone?
3 3
Laola
Cuj zabraniti, druze ni jedan sportista profesionalni nece imati problema niti bilo ko ima jak organizam. Oni koji imaju problema sa zdravljem i narusenim imunitetom su u belaju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi