De Boer: Pa ni Guardiola nije bio dobar na početku

Bivši trener Intera i dalje plijeni pažnju

De Boer: Pa ni Guardiola nije bio dobar na početku

Edmir Škorić

Frank de Boer priznajhe da nije spreman trenirati Inter, ali ne odbacuje mogućnost da se to jednog dana dogodi.

De Boer je radio u Interu prije Roberta Mancinija, ali klub je vodio samo 14 utakmica i nije dobio pravu šansu.

"Vidite, Guaridola u prvoj godini nije blistoa, a onda u drugoj napravio tim kojeg niko ne može da pobijedi. Van Bronckhorst je u Feyenoordu imao sedam poraza i svi su rekli da je gotov, a sljedeće godine bio je prvka. Ja sam dobio tek jednu utakmicu u predsezoni i nije bilo lako, posebno ne u klubu kakav je Inter. Imate probleme u klubu, ali i s medijima", rekao je De Boer, pa je dodao:

"Menadžeri također imaju puno utjecaja. Morate biti stvarno spremni. I nisam bio tako dobro pripremljen, bar ne u tom trenutku i ne za inter. Postoje uvijek tri grupe igrača, a među njima i oni koji su sumnjivi, ali osjećaju da imaju šansu, kao i one koji su gubitnici i oni su otrov za tim. U Interu, ali i Crystal Palaceu, treba se osloboditi takvih igrača. Ponekad je to teško. Kažete kako hoćete otpustiti tog igrača, a onda vam predsjednik kaže da to nije u redu i da ne može da plati odštetu. Na kraju, ostanu vam svi ti igrači i morate da se patite i pravite rezultate".

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Boer je inače nedavno imao jedan verbalni obračun s Joseom Mourinhom.

Top Komentari

KerimKera
Guardiola je najbolji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi