E sada je sve jasnije: Allegri danas bio na ručku s predsjednikom jednog velikana

E sada je sve jasnije: Allegri danas bio na ručku s predsjednikom jednog velikana

E. Škorić

Juventus je dansa potvrdio kako Massimiliano Allegri više nije trener te momčadi.

Allegri je osvojio od 2014. godine pet titula u Italiji, imao je i četiri Kupa te dva Superkupa Italije, ali odlazi ponajprije iz razloga što nije odveo Staru damu do krova Evrope.

Ove sezone se to činilo najrealnijim sa Cristianom Ronaldom, ali je tim iz Torina ispao još u četvrtfinalu od Ajaxa.

Nakon brojnih glasina, Juve je smijenio Allegrija i potražit će novog trenera za narednu sezonu, a sada se špekuliše da bi Allegri mogao na klupu još jednog velikana.

Iako to ne mora ništa da znači, novinar Abdellah Boulma je na Twitteru objavio kako je italijanski stručnjak danas ručao sa Khaldoonom Al Mubarakom, vlasnikom Manchester Cityja.

To bi moglo značiti da je Pep Guardiola odlučio da ode, a da na njegovo mjesto dođe Allegri, kojeg također žele još neki timovi poput PSG-a.

Guardiola sigurno neće biti novi trener Juventusa

Ono o čemu se već neko vrijeme špekulisalo danas je potvrđeno i to direktno iz Juventusa. Massimiliano Allegri će po završetku sezone napustiti kormilo Stare dame.

Odlučili su u Juventusu da je vrijeme za kraj saradnje sa 51-godišnjim stručnjakom koji je na poziciji šefa struke bio od ljeta 2014.

Sutra će u prostorijama kluba na Allianz stadionu biti održana i zvanična press konferencija na kojoj će se medijima obratiti predsjednik Juventusa Andrea Agnelli i sam Massimiliano Allegri.

Odmah nakon vijesti da Allegri neće voditi Juve u narednoj sezoni intenzivirale su se špekulacije o njegovom mogućem nasljedniku.

Jedno od imena koja su se u proteklom periodu pominjala u kontekstu novog trenera Juventusa je i ono Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja.

Pojedini mediji su u proteklom periodu čak tvrdili da je Pep već dogovorio saradnju sa Juventusom, te da se čeka kraj sezone kako bi se ista ozvaničila.

Ipak, to se neće desiti, uvjerava sam Pep Guardiola.

Guardiola je razgovarao sa medijima na press konferenciji povodom finala FA Kupa protiv Watforda, a na pitanje o mogućem angažmanu u Juventusu odgovorio je sljedeće:

"Koliko puta to moram reći. Ne idem u Juventus, ne selim se u Italiju... Zadovoljan sam ovdje, ne idem nigdje. Naredne sezone ću biti trener Manchester Cityja, rekao sam to već toliko puta."

Inače, Guardiolin City će se za trofej FA Kup boriti protiv Watforda u finalu na Wembleyju koje se igra sutra od 18:00 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi