Split je lijep, ali u Saudijskoj Arabiji su "šoldi": De Gea se odlučio za Al Nassr!

Tvrde engleski mediji

Split je lijep, ali u Saudijskoj Arabiji su "šoldi": De Gea se odlučio za Al Nassr!

Esmer Oštraković

Nakon što mu je istekao ugovor sa Manchester Unitedom, David de Gea još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru.

Ponuda naravno ima, a jučer se pojavila prava "bomba". Naime, Hajduk je navodno upravo jučer stupio u pregovore sa bivšim golmanom Manchester Uniteda.

Ipak, od njegovog odlaska u Hajduk neće biti ništa, a čini se kako se da naslutiti gdje će nastaviti svoju karijeru.

Kako prenose inostrani mediji, njegov novi dom trebala bi biti Saudijska Arabija, tačnije ekipa Al Nassra koja je ponudila najbolje uslove.

De Gea je u Manchester Unitedu imao platu od 375 hiljada funti sedmično i naravno ništa ni slično ne bi mogao dobiti u Hajduku.

A, kada je riječ o Al Nassru, ono to itekako mogu priuštiti. Naime, oni su spremni da mu ponude čak 750 hiljada funti sedmično.

Oglasi

Naravno niko mu ne može ponuditi nešto slično, te je gotovo pa sigurno da će svoju karijeru nastaviti u Al Nassru.

De Gea je Manchester United napustio nakon 12 godina provedenih u tom klubu.

Stigao je iz Atletico Madrida za 25 miliona eura. Imao je visoka primanja, te je pristao na manji ugovor, ali nastavak saradnje se ipak nije ostvario.

De Gea je za vrijeme provedeno u Manchester Unitedu osvojio po jednom Premier ligu, Evropsku ligu, FA Cup, dva puta engleski Liga kup, te tri puta Community Shield.

Ukupno je De Gea na golu Manchester Uniteda stojao 545 puta, primio 590 pogodaka, a na 190 mečeva je mrežu sačuvao netaknutom.

Top Komentari

user1676286668
Za mjesec dana dobije da može kupit zltaj klub a oni bi kao da ga dovedu heheheh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti