De Gea može ići: Manchester United pronašao novog golmana

Španac dobio posljednju ponudu za ugovor

De Gea može ići: Manchester United pronašao novog golmana

Endin Čaušević

Manchester United je jučer objavio da David de Gea neće dobiti novi ugovor koji ističe na kraju naredne sezone.

De Gea je prije nekoliko godina dogovorio transfer u Real Madrid, ali je na kraju sve propalo zbog greške u administraciji. Španski golman nakon toga bio je primoran da potpiše novi ugovor s Crvenim đavolima koji važi do ljeta 2020. godine.

United je prije nekoliko mjeseci krenuo u pregovore oko novog ugovora, ali su odmah vidjeli da će im novac predstavljati veliki problem. De Gea traži znatno veću platu koju mu u Unitedu ne mogu ponuditi.

Engleski klub je poručio da De Gei nude 350.000 funti sedmično, te da je to njihova posljednja ponuda. Jasno su mu dali do znanja da neće dobiti više novca i ako želi ostati u Unitedu to je sve što mu oni nude.

No, engleski mediji smatraju da bi De Gea na kraju sezone mogao napustiti United jer su Real Madrid i PSG pokazali interes za njega i spremni su da ispune finansijske uslove koje on želi.

U Manchester Unitedu već razmišljaju o tome da moraju tražiti novog golmana, a na radaru se već nalazi jedno ime. Radi se o Jasperu Cillessenu koji brani za Barcelonu.

Ovaj 30-godišnjak je stigao na Camp Nou prije tri godine, ali je dobio ulogu rezervnog čuvara mreže. No, nedavno je saopšito da definitivno napušta Barcu ovog ljeta jer želi ići u klub u kojem će dobiti mjesto prvog golmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji u Engleskoj prenosi da će ga Manchester United sigurno dovesti ukoliko De Gea napusti Teatar snova. Njegova cijena trebala bi biti negdje između 25 i 30 miliona eura.

Barcelona je Cillessena dovela na ljeto 2016. godine iz Ajaxa za svega 13 miliona eura, te je holandski golman većinom branio na utakmicama u Kupu Kralja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti