Haos na aerodromu: De Jong i De Ligt doputovali u Barcelonu

Ajax u ovom gradu slavi dupnu krunu

Haos na aerodromu: De Jong i De Ligt doputovali u Barcelonu

E. Čaušević

Mladi holandski fudbaler Frenkie de Jong napušta Ajax za kraju ove sezone i karijeru će nastaviti u dresu Barcelone.

De Jong je još prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s katalonskim klubom, ali je dogovoreno da ostane u Ajaxu do kraja ove sezone. Barca ga je platila 75 miliona eura i od njega se zaista očekuje mnogo u budućnosti.

Međutim, glavni cilj Barcelone je da sada pokuša dovesti i njegovog najboljeg prijatelja Mtthijsa de Ligta koji je sve oduševio svojim igrama u dresu Ajaxa ove sezone.

Ovaj 19-godišnjak je čak postao kapiten kluba iz Amsterdama i nalazi se na meti mnogih klubova. No, od početka se najviše povezuje s Barcelonom koja želi konačno da dovede kvalitetnog štopera.

Ipak, pregovori ne idu baš najbolje jer je njegov agent Mino Raiola koji i nije u najboljim odnosima s katalonskom klubom još iz ere dok je dres ovog tima nosio Zlatan Ibrahimović.

No, mnogi smatraju da će De Ligt na kraju završiti u Barceloni jer je i sam izjavio da mu je želja da igra za ovaj klub. Na iznenađenje mnogih Ajax je odlučio da proslavi duplu krunu putovanjem u Barcelonu gdje će igrači imati nekoliko dana odmora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, u centru pažnje bili su De Jong i De Ligt koji bi na kraju mogli ostati u Barceloni. De Jong će u slobodno vrijeme tražiti kuću, dok bi istim stopama mogao i njegov najbolji prijatelj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi