U Engleskoj nevjerica zbog jednog detalja na spisku reprezentacije Španije

Nema De Gee

U Engleskoj nevjerica zbog jednog detalja na spisku reprezentacije Španije

Eldar Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Španije ovog mjeseca očekuju prijateljske utakmice protiv Islanda i Albanije.

Selektor Luis Enrique danas je objavio i spisak igrača na koje će računati za pomenuta dva meča.

Na spisku Španije su: Unai Simon, Robert Sánchez, David Raya; Eric Garcia, Jordi Alba, Marcos Alonso, Laporte, Pau Torres, Diego Llorente, Azpilicueta, Carvajal; Koke, Rodri, Pedri, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente; Dani Olmo, Sarabia, Morata, Raul de Tomas i Yeremi Pino.

U Engleskoj vlada opšta nevjerica, naročito u crvenom dijelu Manchestera, otkada su vidjeli da na spisku nema golmana Crvenih đavola, Davida de Gee.

Britanski "Daily Mail" ovu odluku Enriquea opisao je kao "otkaz" unatoč sjajnoj formi ovog golmana.

Podsjetimo, De Gea je u januaru ove godine izabran za najboljeg igrača Premier lige. Podsjećanja radi, posljednji golman koji je ponio ovu nagradu bio je Fraser Foster iz Southamptona u februaru mjesecu 2016. godine.

De Gea je također postigao i drugi najveći broj odbrana u elitnom razredu engleskog fudbala ove sezone (105), a više od njega ima samo golman Leedsa Illan Meslier - 111.

Koliko je De Gea cijenjen u Manchesteru govori i nedavna izjava privremenog trenera ovog tima, Ralfa Rangnicka, koji je rekao da je De Gea jedan od petorice najboljih golmana svijeta uporedivši ga s jedinicom Bayerna, Manuelom Neuerom. 

Podsjetimo, na spisku nema ni Barceloninog veznjaka Sergija Busquetsa, za kojeg je klub tražio poštedu i odmor od žestokog tempa.

Prvu utakmicu selekcija Španije igra na stadionu u Cornelli 26. marta protiv Albanije, dok će tri dana kasnije u La Coruni dočekati selekciju Islanda.

Top Komentari

Sars33
To ti je isto kao da si Ronalda 2014 u Realu stavio na klupu... koji krembili, ove sezone moze se reci da je De Gea u top 3 najbolja golmana
5 1
irnes4
De geu ne porediti ni s kim ,broj 1 vec 10-11 godina Posteda za busquetsa xaxaxaxa od cega jbt
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi