Svi govore da Pique ide u penziju, a on sprema nešto što niko nije očekivao

Svi govore da Pique ide u penziju, a on sprema nešto što niko nije očekivao

Endin Čaušević

Gerard Pique već više od deset godina igra na visokom nivou u Barceloni.

Pique se u katalonski klub vratio na ljeto 2008. godine iz Manchester Uniteda i od tada je svake sezone bio standardan prvotimac na Camp Nou.

Prošle sedmice Pique je odigrao svoju 600. utakmicu u dresu Barcelone što je dovoljan pokazatelj kakav trag je ostavio u klubu s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao.

No, u posljednje vrijeme dosta se piše o tome da Pique razmišlja o završetku karijere i da bi već na kraju ove sezone mogao da se oprosti i posveti nekim drugim stvarima u životu.

Međutim, sada je jasno da se to neće desiti i da Pique ima plan da igra još neko vrijeme. Čak se u španskim medijima počelo pisati da bi se mogao vratiti i u reprezentaciju Španije nakon četiri godine pauze.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je sve iznenadio kada se oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. I sa Španijom je osvojio sve što je mogao, ali čini se da bi ponovo mogao obući dres Crvene furije.

O tome je na današnjoj press konferenciji pričao i selektor ove reprezentacije Luis Enrique koji je potvrdio da je sve moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Povratak Piquea u reprezentaciju? Pa, on je Španac i igra standardno u svom klubu i sve uslove ispunjava da bude tu. Ukoliko se on želi vratiti u reprezentaciju onda je moguće da će se to i desiti", rekao je Enrique.

Pique je u dresu reprezentacije Španije odigrao 103 utakmice i uspio je postići pet golova. Sa ovom selekcijom bio je i svjetski i evropski prvak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Ne mogu vise gledati ovu gamad od igraca. Na svaki zvizduk trce na sudiju i protestvuju. Onaj Busquets ma nema mržeg igrača
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti