Kamerama nije promaklo: De Jongova ruka poletjela je na međunožje reprezentativca Senegala
Detalj sa Svjetskog prvenstva koje je nedavno okončano u Kataru.

Na meču Svjetskog prvenstva

Kamerama nije promaklo: De Jongova ruka poletjela je na međunožje reprezentativca Senegala

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru okončano je u decembru prošle godine i ostat će upamćeno kao najbolje organizovan Mundijal do sada u historiji fudbala. Međutim, ostat će upamćen i po nekoliko zanimljivih situacija.

U centru pažnje bila je Ivana Knoll, navijačica Hrvatske koja nije znala nabrojati tri reprezentativca naše komšijske zemlje, no prisustvovala je svakoj utakmici Vatrenih i fotografisala se za Instagram. 

Također, u centru pažnje je bilo i to što je alkohol bio uveliko zabranjen, pa je i to jedan od razloga što je sve prošlo mirno i bez većih incidenata. 

Na terenu su upamćene mnoge zanimljive situacije, naprimjer ona proslava Lionela Messija nakon gola postignutog Nizozemskoj. Okrenuo se Louisu van Gaalu i gestikulirao rukama na ušima.

Ovih dana društvenim mrežama kruži jedan zanimljiv video sa Svjetskog prvenstva. Radi se o jednom zanimljivom detalju koji je mnogima promakao.

Oglasi

Naime, već u prvom kolu u A grupi sastali su se Nizozemska i Senegal, a evropska selekcija upisala je pobjedu rezultatom 2:0. 

Frenki de Jong, veznjak Barcelone, upisao je asistenciju za drugi gol. Generalno, bio je jedan od najboljih igrača Nizozemske koja je ispala u četvrtfinalu.

U spomenutom meču protiv Senegala, Frenki de Jong imao je "čudnu" situaciju. Slučajno je rukom za međunožje uhvatio Kouyatea, a video, iako je objavljen još u novemru, viralan je postao tek ovih dana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Nizozemska je završila kao prva u grupi ispred Senegala, Ekvadora i Katara, u osmini finala je bila bolja od SAD-a, da bi u četvrtfinalu ispala od Argentine na penale, Argentine koja je na kraju i postala prvak svijeta po treći put u svojoj historiji. 

Top Komentari

rasuloo
E moj Ganibegoviću šta je tebi povod da ovu fulyu staviš u svoj post. Stidi se svakog ženskog člana u porodici
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi