Ljetos su htjeli da ga se riješe svim silama, a on je sada svoju selekciju odveo u osminu finala
Selekcija Holandije u osmini finala Svjetskog prvenstva igrat će protiv SAD-a.

Preokret u karijeri

Ljetos su htjeli da ga se riješe svim silama, a on je sada svoju selekciju odveo u osminu finala

Eldar Ganibegović

Za njega je ljeto bilo itekako burno. Klub je htio da ga se riješi, no on se izborio za ostanak, a sada je bio jedan od najvažnijih igrača Nizozemske na putu do osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. 

S priličnom lakoćom Nizozemska je završila prva u grupi A Svjetskog prvenstva ispred Senegala, Ekvadora i domaćeg Katara.

Oranje je osvojilo sedam bodova. Slavili su pobjede protiv Senegala i Katara, te remizirali s Ekvadorom, a u osmini finala će igrati protiv SAD-a.

# TIM UTA BOD GR
1. Nizozemska 3 7 5:1
2. Senegal 3 6 5:4
3. Ekvador 3 4 4:3
4. Katar 3 0 1:7

Cody Gakpo je na svakom meču Nizozemske postigao po jedan gol i trenutno s Mbappeom i Valencijom vodi na listi strijelaca, ali motor Nizozemaca bio je drugi igrač.

U pitanju je veznjak Barcelone Frenkie de Jong koji je dva puta proglašen za igrača utakmice na ovom Mundijalu.

Veznjak pokušava ostaviti trag u gotovo svakoj akciji Nizozemaca. Ne samo da se cijelo vrijeme otvara saigračima, već i skoro uvijek unaprijed zna šta će napraviti s loptom.

Oglasi

U posljednje dvije utakmice imao je 92, odnosno 93 posto tačnost dodavanja. Uz to, dobio je većinu dvoboja i polako izrasta u najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, odmah iza Kyliana Mbappea i Brune Fernandesa.

Sjetit ćete se, prije samo nekoliko mjeseci Barcelona je pokušavala da ga se riješi kako bi srezala troškove, a navodno je bio blizu potpisa s Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Barcelona je poznata kao klub koji je posljednjih godina napravio dosta promašaja kada je u pitanju dovođenje igrača, no možda im se sada s De Jongom posrećilo pa nisu napravili promašaj kada je u pitanju prodaja, jer De Jong očito ima dosta toga da pokaže.

Podsjetimo, De Jong je na najveću scenu stupio 2019. godine kada je s Ajaxom stigao do polufinala Lige prvaka, a nakon toga je Barcelona za njega platila čak 88 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi