Nije se igralo ni 23 sekunde: Nerealni snimci stižu za kultnog evropskog stadiona!

Mnogi su u čudu

Nije se igralo ni 23 sekunde: Nerealni snimci stižu za kultnog evropskog stadiona!

A. Čaušević

Snimci sa kultnog evropskog stadiona nastali u srijedu navečer su mnoge ljubitelje fudbala ostavile u čudu jer izgledaju zastrašujuće, pogotovo oni snimljeni kilometrima van ovog hrama fudbala.

Nisu prošle ni 23 sekunde igre, a sudija je morao prekinuti igru na nizozemskom El Klassikeru u polufinalu tamošnjeg Kupa igranom na stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Navijači Feyenoorda su zapalili veliki broj baklji što je pruzrokovalo do stvori veliki oblag gustog tima i sve je ličilo na požar, pogotovo na snimcima nastalim van stadiona.

Sudija Allard Lindhout je nakon prvog zvižduka već 20-ak sekundi kasnije morao signalizirati igračima da prestanu sa igrom.

[twitter]https://twitter.com/CPU1908/status/1643741495588184066[/twitter]

Oglasi

Prekid je trajao nekoliko minuta, dok su igrači ostali na terenu, a šokantni snimci nisu nikog ostavili ravnodušnim.

U drugom poluvremenu utakmice koju je Ajax dobio sa 1:2 došlo je do ozbiljnog incidenta zbog kojeg je susret bio prekinut na pola sata.

Naime, navijači Feyenoorda su oštrim predmetom u glavu pogodili Davyija Klaasena koji nije bio u stanju nastaviti utakmicu.

Na De Kuipu postoje mreže iza golova kako bi se spriječilo ubacivanje predmeta i gađanje rivala, ali to nije slučaj sa bočnim tribinama odakle je i pogođen veznjak Ajaxa.

Inače, nizozemska policija je reagovala momentalno te je još tokom utakmice uhapsila osobu koja je pogodila Klaasena. Riječ je o 32-godišnjem muškarcu.

"Istražujemo šta se desilo i zašto je predmet ubačen", saopšteno je iz policije koja je potvrdila da je osumnjičeni priveden u stanicu.

Nizozemski El Klassiker je jedan od najvatrenijih derbija u Evropi, a utakmice Ajaxa i Feyenoorda vrlo često prelaze granice sportskog što je bio slučaj i u srijedu navečer.

Top Komentari

nakopitam
U vrabcicima za takve imaju kaFez HAHAHAHAHAHAAHAHHAAHAHAHAHAHAHAAH
@NoSikiriky i @E.Car jesu vas vrabcicani obrukali i ponizili svaka im cast. Prvo vas po gubavici ganjali letvama a sada vam zabranili da idete u njihovo selo. HAHAHAAAAAAAAAAHHAHAHAHA
1 2
Mostarac94
Ovo su dimne bombe kakve crne baklje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi