Kontroverzni De Laurentiis tvrdi da više neće kupovati afričke igrače, pojasnio i zašto

Prvi čovjek Napolija

Kontroverzni De Laurentiis tvrdi da više neće kupovati afričke igrače, pojasnio i zašto

E. Škorić

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis izjavio je da nikada više neće potpisati ugovore s afričkim igračima.

Prvi čovjek Napolija poručio je da neće više kupovati afričke nogometaše, osim u slučaju da potpišu neku vrstu sporazuma o odustajanju od Afričkog kupa nacija, koji se igra uglavnom u zimu i remeti planove mnogim evropskim timovima.

Ovo neće biti dobra vijest za Napolijeve igrače kao što su Victor Osimhen i Andre Zambo Anguissa, koji predstavljaju Nigeriju i Kamerun, dok je Kalidou Koulibaly osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom prije odlaska u Chelsea.

"Volim ih, ali neka potpišu nešto čime potvrđuju da će odustati od igranja Afričkog kupa nacija. U protivnom, ne želim dovoditi više afričke nogometaše", poručio je De Laurentiis, pa je dodao:

"Mi smo idioti koji plaćaju plaće samo da bi ih poslali po cijelom svijetu da igraju za druge."

De Laurentiis je također otkrio da je dobio ponudu u sezoni 2017/18. od američkih investitora spremnih platiti 900 miliona dolara za kupnju Napolija, ali ju je odbio.

“Posljednjih godina ti su investicijski fondovi postali moderni, oni svojim ulagačima moraju jamčiti određeni prihod u roku od pet godina. Vidjeli su da je nogomet velika prilika i mogu udvostručiti svoja ulaganja prodajom klubova investicijskim fondovima u budućnosti. To su učinili Milan i Inter, zar ne? Napadaju me fondovi, ne mogu više. Jedan američki fond mi je u sezoni 2017/18 ponudio 900 miliona dolara da prodam Napoli, ali oni ne shvataju da sam ja taj čisti poduzetnik koji uživa igrajući u ovoj igri. Ostavite me na miru da nastavim da se igram", poručio je kontroverzni prvi čovjek Napolija.

Zatim se u emisiji u kojoj je gostovao osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prozvani smo da ukinemo vojni rok, što je suludo. Trebamo se snažno ujediniti i suprostaviti se Kini, Rusiji i Putinu, koji je poludio, i svima ostalima", rekao je prvi čovjek tima iz Napulja.

Napoli će sezonu otvoriti gostovanjem kod Verone u 1. kolu Serije A, a taj meč igra se u ponedjeljak 15. avgusta.

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
U pravu je 100%. Kvalitet nogometa na AKN je više nego očajan, izuzev 2-3 reprezentacije.
3 0
Beclija90
Spominjete crnce, a alzirci nisu afrikanci jel?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi