Juventus dovodi novo sjajno pojačanje, a ukrast će ga ispred nosa velikom rivalu

Mladi napadač blizu Torina

Juventus dovodi novo sjajno pojačanje, a ukrast će ga ispred nosa velikom rivalu

E. Ganibegović

Juventus bi mogao ovog ljeta realizovati još jedan sjajan transfer.

Riječ je o napadaču Giacomu Raspadoriju (22 godine) iz Sassuola, jednom od najboljih talijanskih igračau ovom momentu. 

Giacomo Raspadori je ovih dana bio najavljen za transfer u Napoli, ali su pregovori između klubova "zakuhali".

Bio je to savršen trenutak za Juventus Torino da se uključi u raspravu. Bivši prvak Italije krenuo je u ofenzivu, a čini se da je igrač vrlo blizu dogovora.

Prema informacijama koje prenosi "Gazzetta dello Sport", Napoli je Sassuolu dostavio ponudu između 25 i 30 miliona eura, plus druge pozamašne bonuse za učinak.

Međutim, posao je vrlo blizu propadanja jer je Juventus uzvratio udarac i čini se da je trenutno favorit za igračev potpis.

Čelnici "Stare dame" žele zadovoljiti Massimiliana Allegrija koji je hitno tražio još jednog napadača umjesto Alvara Morate koji se vratio u Atletico Madrid nakon posudbe.

Giacomo Raspadori silno želi napustiti Sassuolo, ali klubu ne nedostaje financija da bi ga stvarno želio prodati. Međutim, Talijan se trudi da ga se pusti. Ili u Napoli ili u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo je ovog ljeta zaradio 66 miliona eura. Glavni "izvozni proizvodi" bili su Gianluca Scamacca koji je za 36 miliona eura završio u West Hamu i Jeremie Boga koji je za 22 miliona eura otišao put Bergama i potpisao za Atalantu. 

Podsjetimo, Juventus je do sada ozvaničio dolaske Bremera, Chiese, Cambiasa, Pogbe i Di Marije i Raspadori bi bio samo još jedno u nizu odličnih pojačanja koja su stigla na Allianz stadion.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Juve se vraća na prvo mjesto gdje i pripada.Šinter i bilan ponovo nazad u rupe 10 godina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi