De Ligt je odabrao naredni klub, sve je na Raioli

Sjajni defanzivac pred potpisom

De Ligt je odabrao naredni klub, sve je na Raioli

Admin Čaušević

Odavno neki defanzivac nije bio tražen kao što je to Matthijs de Ligt, 19-godišnji kapiten Ajaxa.

Barcelona, PSG i Juventus se sedmicama trude da ubijede mladog Holanđanina koji se na kraju odlučio za Staru Damu.

De Ligt je pristao na prelazak u redove šampiona Italija nakon što je dogovorio petogodišnji ugovor vrijedan 7.5 miliona eura po sezoni.

Ta cifra može narasti i na 12 miliona eura pod uslovom da se ispune određeni uslovi nakon što su jučer obje strane dogovorile i posljednje sitnice.

Sada je sve na Minu Raioli koji će Kopljanicima predstaviti ponudu Juventusa. Kontroverzni agent će se u narednim danima sastati sa sportskim direktorom holandskog prvaka Marcom Overmarsom.

Ajax za svog najboljeg igrača želi između 70 i 80 miliona eura, a Bianconeri će ponuditi 67 miliona plus 13 miliona bonusa.

Capello: Ako Juventus dovede De Ligta odmah im treba dati Scudetto

uventus već osam godina dominira na Apeninima i skoro da nije bilo sezone u kojoj smo gledali neka uzbuđenja. Stara dama mnogo prije završetka sezone osigura titulu, a mnogi vjeruju da će tako biti i naredne sezone.

Capello je poručio da će se dominacija Juventusa teško završiti naredne sezone, a ukoliko se ostvare sve transfer špekulacije oko Stare dame onda prema njegovim riječima titulu trebaju dati Juventusi na samom početku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako Juventus dovede Matthijsa de Ligta onda je to kraj. Sigurno će biti prvaci i naredne sezone i odmah im treba dati titulu. De Ligt je jedan od najboljih defanzivaca trenutno i tu vam je sve jasno", rekao je Capello i dodao.

"Juventus će dobiti jackpot njegovoim dovođenjem i jasno je zašto se toliko trude. Naravno, tu ima i drugih timova poput Napolija i Intera koji mogu nešto, ali teško je da se desi nešto epohalno. Što se tiče Rome, Milana i Lazija oni nemaju šansu da se takmiče za titulu Serije A".

Top Komentari

Hooruk
Dobar igrac ali jos jedan u nizu koji pare stavlja u prvi plan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi