)
De Ligt: Ovo nije normalno, ovo je bizarno!

Ajaxovi igrači slave

De Ligt: Ovo nije normalno, ovo je bizarno!

Edmir Škorić
Teme:

Ajaxov plasman u polufinale ne slave samo u Amsterdamu nego većina neutralnih navijača.

Osim toga, nogometaši i sportski radnici, novinari... širom svijeta slave Ajaxovu pobjedu u Torinu (2:1) nad Juventusom i veliki plasman u polufinale.

Matthis de Ligt, jedan od najtalentovanijih igrača i junak Ajaxa zbog gola za 2:1, smatra da je igra njegovog tima "bizarna".

"Znamo šta možemo i znamo za što je ova ekipa sposobna. Ovo što radimo nije normalno, ovo je bizarno. Nisam se ni rodio kad je Ajax posljednji put igrao polufinale Lige prvaka. Idemo dalje!", kazao je De Ligt, a njegov saigrač Frenkie De Jong je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U prvom poluvremenu su oni bili bolji i zasluženo su vodili. Međutim, mi smo nakon pet minuta drugog dijela počeli dominirati i na kraju zaslužili pobjedu. Trebali smo slaviti i uvjerljivije. Kod 1:1 je kod njih nastupila panika jer su znali da će im biti jako teško proći ako prime još jedan gol. Osjetili smo to i iskoristili", poručio je De Jong.

Ajax će se za finale boriti protiv pobjednika iz duela Manchester City - Tottenham (0:1) koji se igra sutra navečer na Etihadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti