Effenberg novoj zvijezdi koju silno žele Bavarci: "Nipošto ne potpisuj za Bayern!"

Legenda je jasna

Effenberg novoj zvijezdi koju silno žele Bavarci: "Nipošto ne potpisuj za Bayern!"

Admin Čaušević

Bayern se trenutno intenzivno povezuje sa novom zvijezdom njemačkog fudbala, Chrisom Fuhrichom, a 26-godišnjak odlično kotira na listi želja Bavaraca.

Ipak, legendarni Stefan Effenberg upozorio je krilnog fudbalera da ne potpisuje za najuspješniji njemački klub. Objasnio je i zašto.

Fuhrich je svojim odličnim igrama privukao interes brojnih vrhunskih klubova. Uz Borussiju Dortmund, Bayer Leverkusen i Bayern, tri su potencijalna kupca samo u Bundesligi.

Ovaj 26-godišnjak je doživio meteorski uspon u posljednje tri godine i napravio je skok od druge lige do njemačke reprezentacije te je jedna od uzdanica za predstojeći Euro.

Kako je Bild nedavno otkrio, Fuhrich je ozbiljan kandidat da potpiše za Bayern I Max Eberl i Christoph Freund uvjereni su u kvalitete ovog ofenzivca.

Činjenica da je njemački reprezentativac dostupan ljeti za 20miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, čini ga itekako atraktivnim.

Oglasi

I dok šefovi Bayerna vjeruju da će Fuhrich napraviti iskorak u Minhenu Effenberg je puno skeptičan te je fudbaleru Stuttgarta poručio da ne žuri.

"Za njegov vlastiti razvoj, toplo bih mu savjetovao da neko vrijeme nastavi put s Stuttgartom. Zaslužio je i dobio povjerenje koje osjeća u Stuttgartu."

"To mu daje određenu sigurnost. Ne bi trebao tek tako odustati od toga", rekao je Effenberg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema Effenbergu, postoji vrlo veliki rizik da Fuhrich ne bi mogao nastaviti svoj razvoj u vrhunskom klubu kao što je Bayern.

"Dovoljno je upozoravajućih primjera koji su svoju karijeru pritjerali uza zid pogrešnim odlukama jer su bili bolesno savjetovani."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Neko i pamet da nešto objasni !!! Jedino ovi glupi navijači bayerna ne mogu da ništa skontaju !!! Vas igrač a **** vas hahaha
2 0
Baron22
Gdje da ide u ekipu koja nema trenera , gdje neće niko vise da dođe , jedino dier i onaj bosko iz galate hahahaha hahahaha hahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi