Zar je neko mislio da će mirovati? Newcastle odabrao igrača za svoj najveći transfer ikada!

Riješit će se jedan od problema

Zar je neko mislio da će mirovati? Newcastle odabrao igrača za svoj najveći transfer ikada!

A. Čaušević

Oči većine tokom ljetne fudbalske pijace bit će uprte u Newcastle United.

Otkako je dobio nove vlasnike na čelu sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom i postao najbogatiji klub na svijetu, Newcastle Uniteda postao je idealni partner za poslovanje menadžerima, ali i igračima koji žele zaraditi ogroman novac.

Popularne Svrake su odigrale odličnu proljetnu polusezonu sa nizom odličnih rezultata, a posljednji je stigao u ponedjeljak kada je pobijeđen Arsenal.

Dovođenje Eddiea Howea na klupu se pokazalo kao puni pogodak, dok je i niz pojačanja na čelu sa Brunom Guimaraeosom opravdalo uloženi novac.

Guimaraes je plaćen 42 miliona eura, a Brazilac neće dugo biti najskuplji igrač u eri vlasnika iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Novac najveći transfer u klupskoj historiji je već pripremljen i bit će potrošen na Deana Hendersona, rezervnog golmana Manchester United.

Henderson je zaista odličan golman, ali na Old Traffordu ne može doći do izražaja zbog nedodirljivog Davida De Gee i nije spreman još jednu sezonu provesti na klupi.

Britanski mediji izvještaju da će Svrake za 24-godišnjeg Englesa izdvojiti čak 47.5 miliona eura što će biti klupski rekord.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henderson bi tako postao prvi golman ambicioznog kluba te bi dobio priliku da u kontinuitetu brani za ekipu koja ima visoke apetite.

Inače, najskuplji igrač u historiji Newcastle trenutno je Joelinton koji je prije tri godine prilikom dolaska iz Hoffenheima plaćen 44 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi