Tužna i teška noć za navijače Arsenala: Topnici "prokokcali" Ligu prvaka
FOTO: EPA

Poraženi od Newcastlea

Tužna i teška noć za navijače Arsenala: Topnici "prokokcali" Ligu prvaka

H. Zilić

Tužna noć za fudbalere, ali i navijače Arsenala.

Topnici su u zaostaloj utakmici 37. kola Premiershipa poraženi od Newcastlea sa 2:0.

Ovaj poraz znači da Arsenal ostaje na petom mjestu sa 66 bodova, dva boda manje od četvroplasiranog Tottenhama i može se reći da su večeras prokockali plasman u Ligu prvaka.

Vodeći pao je u 56. minuti kada je White zatresao svoju mrežu nakon jedne akcije domaćeg tima. Sudbinu londonskog tima večeras je zapečatio Guimaraes golom za 2:0 u 85. minuti susreta.

U posljednjem kolu Arsenal na svom terenu mora dobiti Everton, ali i treba mu čudo na drugoj strani, tačnije da Tottenham u gostima izgubi od fenjeraša ekipe Norwicha koja je već ispala uz Championship.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jedna razočaravajuća sezona za navijače Arsenala i čini se da će naredna sezona biti još jedna u nizu bez Topnika u Ligi prvaka.

Ovome dodajmo da je Newcastle nakon večeršanja tri boda skočio na 12. poziciju sa 46 osvojenih bodova i nakon krize u prvom dijelu sezone Svrake su drugi dio nakon Boxing daya odigrale odlično i mirno su priveli sezonu kraju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sto ce u LP,da se brukaju...kad ih Newcastle ovako ponizava sta bi im radile ozbiljnije ekipe u LP...mada nije ni Tottenham nista bolji,oni su bunkerasi...
4 14
Nele.
Njukastl sljedece sezone ide u ligu prvaka.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti