Debi iz snova za Matrija, Bianchi donio bod Bologni

Seria A, 20. kolo

Debi iz snova za Matrija, Bianchi donio bod Bologni

Midhat Šljivak

Još šest utakmica 20. kola italijanske Serie A odigrano je danas, a vrijedi izdvojiti remi Napolija u Bologni, te uvjerljivu pobjedu Fiorentine kod Catanie.

 Golom Rolanda Bianchija, Bologna je vodila od 37. minute protiv ekipe Napolija, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2. Bologna je prednost imala sve do 61. minute. Gonzalo Higuain je s bijele tačke izjednačio rezultat na 1:1, da bi Jose Callejon golom u 80. minuti susreta donio Napoliju vodstvo. Ipak. Bianchi u nadoknadi vremena pogađa za konačnih 2:2

Uvjerljivu pobjedu od 3:0 na Siciliji protiv Catanie slavila je Fiorentina. Debi iz snova za Viole imao je Alessandro Matri, koji je prije nekoliko dana stigao iz Milana. Fernandez je u 25. minuti donio vodstvo Fiorentini, da bi Matri potom s dva gola postavio konačan rezultat od 3:0.

Novi poraz doživio je Inter. Ovog puta je tim Waltera Mazzarija poražen u Genoi s 1:0, a jedini gol je postigao Luca Antonelli u 83. minuti susreta.

U ostalim susretima Atalanta je s minimalnih 1:0 savladala Cagliari, Torino je slavio s 2:0 u Sassuolu, a Parma je slavila protiv Chieva 2:1.

Serie A, 20. kolo:
Bologna - Napoli 2:2 (Bianchi 37', 90'/ Higuain 61'p, Callejon 80')
Catania - Fiorentina 0:3 (Fernandez 25', Matri 28', 41')
Chievo - Parma 1:2 (Paloschi 15'/ Cassano 27', Lucarelli 90+4')
Atalanta - Cagliari 1:0 (Bonaventura 68')
Sassuolo - Torino 0:2 (Immobile 25', Brighi 48')
Genoa - Inter 1:0 (Antonelli 83')

Potražite više informacija na temu Serie A:


Bologna 1-0 SSC Napoli (Goal Rolando Bianchi) by all-goals


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.