Suza suzu goni na Maradoni: Čuveni spiker izgubio kontrolu, Diletta ga drži za ruku...

Scene za pamćenje

Suza suzu goni na Maradoni: Čuveni spiker izgubio kontrolu, Diletta ga drži za ruku...

A. Čaušević

Napoli je na pravom putu da osvoji Scudetto nakon višedecensijkog čekanja. Sve je postalo jasno nakon što je Inter pobijedio Lazio i sada samo čudo može zaustaviti ekipu sa juga Italije. 

Unutar i van stadiona Maradona vlada šampionska atmosfer i treći Scudetto u klupskoj historiji je nikad bliže i to nakon 33 godine čekanja.

Diletta Leotta, Cristian Maggio i Andrea Stramaccioni uživo su se javili prije tuakmice, u njihvoj blizini je bio i Debile Bellini, čuveni spiker sa kultnog stadiona ispod Vezuva.

Diletta je pozvala Napolijevog spikera k sebi, pitala ga kako je, kako se osjeća, u tom trenutku Bellini, shrvan emocijama, briznuo je u plač.

Preplaviog ga je krik radosti, u tom se trenutku sjetio svih trenutaka koje su mu prošli kroz glavu.

Oglasi

Duša mu je vjerovatno bila u nemiru, a srce u grudima lupalo toliko jako da će se gotovo eksplodirati. Bio je to najiskreniji mogući izljev emocija.

Bellini nije jedini koji se tako danas osjeća. Isto je i sa svakim navijačem Napolija jer za njih je osvajanje Scudetta svetinja.

Imena koje je Bellini pročitao pred utakmicu protiv Salernitane imaju priliku ući u historiju. Držao je knedlu u grlu, ali se opire. Sve dok mu je adrenalin to dopuštao uspio je da zadrži hladnokrvnost. Sve do jednom.

Diletta ga je pokušala utješiti. "Nemoj to raditi, hajde... dođi ovamo", govorila je novinarka, a Bellini je stavio ruku na lice, vjerovatno se posramio i pustio je suzu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Evo šta znači biti Napolitanac", kazao Maggio poslije čega je pružio ruku Belliniju te ga čvrsto zagrlio.

Italijan je postao poznat prije nekoliko godina kada je tokom jedne utakmice Lige prvaka prozvao ime Gonzala Higuaina. Taj snimak je pregledalo skoro sedam miliona ljudi. 

Top Komentari

Pajkan
Dobro da ga nije uhvatila za ......
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi