Prometno će biti u Arsenalu: 150 miliona na dva veznjaka, šest igrača napušta klub

Arteta ima svoje planove

Prometno će biti u Arsenalu: 150 miliona na dva veznjaka, šest igrača napušta klub

Esmer Oštraković

Arsenal je svoj glavni cilj u ovoj sezoni ostvario, a to je izboren nastup u Ligi prvaka za narednu sezonu.

Osim toga, tokom cijele sezone su Topnici bili na prvom ili drugom mjestu, te su se rame uz rame borili sa Manchester Cityjem.

Malo ko je to mogao i zamisliti posebno ako pogledate kakve igrače ima Manchester City, a kakve Arsenal, te naravno Chelsea, Manchester United i Liverpool.

Dosta drugačije će tim Arsenala izgledati naredne sezone, a čak 150 miliona otići će na dovođenje dva vezna fudbalera.

Naime, prva dva pojačanja koja želi dovesti Mikel Areteta jestu Declan Rice iz West Hama, te Moises Caicedo iz Brightona.

Oba fudbalera su u januaru bili na radaru Arsenala, posebno Caicedo, ali uprava Brightona nije htjela da ga pusti da ide.

Osim njih dvojice sigurno je da se očekuje dolazak još nekoliko fudbalera, a navodno je Arteta zagrijan za igrača Chelseaja Masona Mounta.

Naravno nekoliko igrača će morati napustiti tim, a engleski mediji tvrde da naredne sezone šest fudbalera neće ostati u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o Pepeu, Lokongi, Tavaresu, Maitland-Nilesu, Cedricu i Pablu Mariju, te će svi oni napustiti klub na kraju sezone.

Osim njih trebao bi Arsenal prodati i Baloguna i dovesti novog napadača, a sigurno je da je zanimljivo ljeto ispred uprave, ali i navijača tima iz Londona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Sta je sa TITULOM? Pitam za JARANA IVANA..XHAKA meee..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi