Defanzivac Evertona hospitalizovan zbog "gadne" infekcije
Foto: EPA

Keane propustio duel sa Leicesterom

Defanzivac Evertona hospitalizovan zbog "gadne" infekcije

Everton je jučer poražen na gostovanju kod Leicester Cityja rezultatom 2:0, a u ekipi Karamela se, u velikoj mjeri, osjećao nedostatak štopera Michela Keana.

Nakon ovog susreta je trener Evertona David Unsworth otkrio zbog čega Keanea nije bilo u ekipi, a, kako sam kaže, razlog je "gadna" infekcija.

"Michael je dobio jedan udarac i ozbiljnu posjekotinu u susretu sa Sunderlandom. Ta posjekotina se inficirala, a infekcija se proširila u njegovoj nozi", istakao je Unsworth, pa dodao:

"Bilo je zaista, zaista gadno i on je morao biti hospitalizovan...Kada smo stigli na stadion dobili smo dobre vijesti, njegovo stanje se popravilo. Nadamo se da će biti spreman za narednu utakmicu koju u nedjelju igramo protiv Watforda."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane je upisao osam premierligaških nastupa za Everton u novoj sezoni. Ovaj 24-godišnji defanzivac je na Goodison Park stigao ljetos iz Burnleyja i bio je samo jedno od mnogobrojnih pojačanja Evertona u proteklom prelaznom roku.

Ipak, Everton bilježi izuzetno loš start u Premier ligi, te se trenutno nalazi u zoni ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi