Englezi ostali bez teksta kada su saznali zašto Kuluševski na dresu nosi broj 44

Nisu to očekivali

Englezi ostali bez teksta kada su saznali zašto Kuluševski na dresu nosi broj 44

Endin Čaušević

Švedski reprezentativac Dejan Kuluševski sinoć je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Tottenhama.

Kuluševski je u londonski klub stigao iz Juventusa na posudbu koja će trajati do ljeta 2023. godine, a nakon toga će Tottenham moći da otkupi njegov ugovor od Stare dame.

Ovaj 21-godišnjak je u Juventus stigao na ljeto 2020. godine iz Parme, ali se nije baš dokazao kako se to očekivalo. Odlučili su da je najbolje da promijeni klub i Kuluševski je prihvatio na kraju poziv iz Tottenhama.

On je jučer zvanično potpisao ugovor s Tottenhamom gdje je predstavljen kao novo pojačanje, a odlučio je da će na dresu ponovo nositi broj 44 koji je nekako postao njegov zaštitni znak.

Englezi su se pitali zbog čega Kuluševski nosi baš broj 44, te su se iznenadili kada su otkrili pravi razlog.

Naime, švedski napadač nosi ovaj broj zbog Adnana Januzaja koji je bio njegov fudbalski uzor kada je odrastao. Januzaj je tada igrao u Manchester Unitedu i nosio je upravo broj 44 kada je debitovao za Crvene đavole.

Nicky Butt thinks Adnan Januzaj should have become 'world superstar'

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kuluševski je uživo u Švedskoj gledao Januzaja u dresu Uniteda na jednoj prijateljskoj utakmici, te se oduševio njegovim potezima. Od tada je pratio pomno belgijskog fudbalera i odlučio da nosi broj 44 zbog njega.

Januzaj je kasnije u Unitedu nosio broj 11 kada je promovisan u prvi tim, a isti broj nosi već nekoliko sezona i u Real Sociedadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi