Sosa se vadi iz blata, Zeničanin ga dočekao kao "keca na desetku"

Hrvat se poseo pepelom

Sosa se vadi iz blata, Zeničanin ga dočekao kao "keca na desetku"

A. Čaušević

Borna Sosa je već nekoliko pažnja u centru pažnje sportske javnosti u Hrvatskoj jer se odlučio da igra za Njemačku. 

Sosa se oprostio od Hrvatske, najavio je svoje igranje za Elf, međutim statut DFB-a mu je to onemogućio pa se sada posipa pepelom.

Lijevi bek Stuttgarta je uputio izvinjenje podužima saopštenjem. Priznao je da je napravio grešku te da je bio jako naivan pri donošenju sada već pogrešne odluke.

"Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.

Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar...

Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan...", Sosine su riječi pokajanja koje je objavio HNS na Instagramu.

Oglasi

Kako to obično biva u ovakvim situacijam uslijedila je lavina komentara, a svakako je za oko zapao mnogim komentar Dejana Lovrena koji se oprostio od dresa Vatrenih.

"Instagram mora nešto smisliti kako vratiti stare izbrisane slike na isto mjesto gdje su i bile", napisao je Zeničanin i sadašnji član Zenita iz Sankta Petersburga.

Podsjećanja radi, Sosa je nakon odluke da igra za Njemačku obrisao sve fotografije u dresu Hrvatske. Ispostavilo se da je to bio potpuno pogrešan potez jer sada želi opet među Vatrene.

Ranije se po pitanju ovog slučaja oglasio i Zlatko Dalić koji je za 23-godišnjaka kazao da je slušao pogrešne ljude koji su mu dali loše savjete.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Žao mi je zbog dečka koji je očito imao krive savjetnike i donio je pogrešnu odluku. Mlad je, svaki čovjek griješi, a ja sam spreman oprostiti. Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez. Izgovoreno je puno laži u ovom slučaj i zato odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno", kazao je Dalić.

Ipak, sada se situacija promijenila pa je sada sve na Daliću i HNS-u. Bit će zanimljivo pratiti da li će se Sosa naći spisku putnika za Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Ante G.
Politicari prelaze iz stranke u stranku, igraci iz klubova u klubove, ljudi mijenjanu vjeru, naciju, sele se u druge zemlje, mijenjanu bracne partnere... Nista uradio nije sto je ljudskom rodu strano. Svi smo mi isti, samo je pitanje u kakvoj smo situaciji i kakve sanse nam se nude.
6 1
Deepy
Glup je mali do Boga, ali bi mu dao drugu sansu. Naravno, nek se ohladi godinu-dvije.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi