Dok su Hrvati slavili poruka bivšeg reprezentativca pokazala kako stoje stvari: "Niste svjesni..."
Reprezentativci Hrvatske nakon meča s navijačima proslavili plasman na Evropsko prvenstvo

Dejan Lovren se oglasio na Instagramu

Dok su Hrvati slavili poruka bivšeg reprezentativca pokazala kako stoje stvari: "Niste svjesni..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sinoć je na Maksimiru s minimalnih 1:0 pobijedila Armeniju i osigurala direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Hrvati su znali kako da proslave novi uspjeh, a u moru čestitki izdvojila se poruka nekadašnjeg reprezentativca te zemlje Dejana Lovrena koji se oglasio na Instagramu.

Hrvati su strepili do posljednjeg kola da li će se uspjeti kroz kvalifikacije plasirati na Evropsko prvenstvo, ali na kraju sve je završilo u najboljem redu za naše susjede.

Izabranici Zlatka Dalića sinoć su na Maksimiru s minimalnih 1:0 pobijedili Armeniju golom kojeg je postigao Ante Budimir, te je to bilo dovoljno našim susjedima da osiguraju mjesto na Evropskom prvenstvu i izbjegnu odlazak u baraž.

Nakon što je meč završen igrači i navijači Hrvatske proslavili su pobjedu i još jedan veliki uspjeh, a potom se slavlje Vatrenih preselilo u svlačionicu.

Također, igrači Hrvatske dobili su i mnoge čestitke na plasmanu na Evropsko prvenstvo, a oglasio se i veliki broj nekadašnjih reprezentativaca te zemlje.

Oglasi

Međutim, izdvojila se poruka koju je poslao Dejan Lovren koji se oglasio na Instagramu odmah po završetku utakmice na Maksimiru, te je čestitao dojučerašnjim saigračima na plasmanu na još jedno veliko takmičenje.

Lovren se nedavno oprostio od reprezentacije, ali i dalje prati svaku utakmicu ove selekcije i pokazao je da je velika podrška.

"Bravo ekipa. Ovo je velika stvar, niste svjesni", poručio je Lovren putem Instagrama.

   Poruka Dejana Lovrena na Instagramu za dojučerašnje saigrače iz reprezentacije Hrvatske

Tako će iz ove grupe direktno na EP Turska i Hrvatska, dok će Vels nastupiti u baražu u martu iduće godine baš kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Hrvatska tek u trećem šeširu, zna se koga žele izbjeći

Hrvati se nalaze tek u trećem šeširu u žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo koji će biti održan 2. decembra. Sigurno je da Dalić i ekipa žele izbjeći Portugal i Francusku iz prvog šešira, dok je u četvrtom također zanimljivo jer se tu nalaze Italija i Srbija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, ukoliko se i reprezentacija Bosne i Hercegovine nađe na Evropskom prvenstvu naći će se u četvrtom šeširu, a potencijalne protivnike će naša selekcija saznati već 2. decembra.

Prvi šešir: Njemačka, Francuska, Španija, Portugal, Engleska, Belgija.
Drugi šešir: Turska, Mađarska, Austrija, Rumunija, Danska, Albanija.
Treći šešir: Nizozemska, Slovenija, Češka, Hrvatska, Škotska, Slovačka.
Četvrti šešir: Srbija, Švicarska, Italija, pobjednik baraža Lige A, pobjednik baraža Lige B, pobjednik baraža Lige C.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi