Dejan Stanković napustio FK Crvena zvezda: "Osjećam se prazno jer prvoj ljubavi nisam ispunio želju"
Foto - EPA

Nakon gotovo tri godine saradnje

Dejan Stanković napustio FK Crvena zvezda: "Osjećam se prazno jer prvoj ljubavi nisam ispunio želju"

Midhat Šljivak

Dejan Stanković više nije trener FK Crvena zvezda.

Legendarni fudbaler odlučio je napustiti klub nakon gotovo tri godine saradnje, a beogradski klub je potvrdio njegov odlazak.

"FK Crvena zvezda obavještava javnost da je Dejan Stanković danas podnio neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba našeg kluba".

"Klub se zahvaljuje Stankoviću na dosadašnjem radu i svim rezultatima. Vrata Crvene zvezde će za njega uvijek biti otvorena".

Stanković je bio vidno utučen nakon šokantnog ispadanja Zvezde u play-offu Lige prvaka protiv Maccabi Haife, gdje su u zadnjim sekundama primili gol zbog kojeg su ispali.

Oglasi

On je objasnio razloge odlaska. Prelomna tačka bilo je ispadanje od Maccabija.

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada poslije trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osjećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspio da pružim ono što sam najviše želio".

"Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najljepši dio fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvijek sam osjećao njihovu podršku".

"Baš zato sam odluku da odem donio kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvijek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Vjerujem da su godine uspjeha tek pred klubom, a ja ostajem uvijek tu za moju Zvezdu, uvijek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", poruka je Dejana Stankovića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovaj 43-godišnji stručnjak vodio je beogradske crveno-bijele u ukupno 134 utakmice. Doživio je samo devet poraza uz 105 pobjeda i 20 neriješenih rezultata.

Sa Zvezdom je Stanković proteklih godina dominirao srbijanskim fudbalom. Osvojio je tri titule prvaka i dva Kupa Srbije.

Top Komentari

user1627322078
Zamisljam neki srpski portal i udarnu vijest da je neki trener napustio Zelju ili Sarajevo!? Pa da li ste vi normalni, koga boli ***** za Zvezdu i to jos glavna vijest!?
10 1
SarajFK
Covjek ima karakter. A naš duduk bi rekao igraci nisu ispostovali.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi