Siniša Mihajlović 'sredio' Dejanu Stankoviću posao u Seriji A
Foto - EPA

Napušta Crvenu zvezdu?

Siniša Mihajlović 'sredio' Dejanu Stankoviću posao u Seriji A

M. Šljivak

Trener beogradske Crvene zvezde Dejan Stanković karijeru bi mogao nastaviti u italijanskoj seriji A.

Ovaj 42-godišnji srbijanski stručnjak glavni je kandidat za nasljednika Claudija Ranierija na klupi Sampdorije i lako bi se moglo desiti da Stanković karijeru nastavi u Seriji A.

Ranierijev ugovor sa Sampom ističe u junu. Navodno će napustiti klub jer mu nije ponuđen nastavak saradnje i jer je u lošim odnosima sa predsjednikom Massimom Ferrerom.

"Ne žurim sa potpisom novog ugovora, a i ne nudim se. Odem na teren i odradim svoj posao. To je ono što najviše volim raditi", rekao je Renieri u februaru ove godie.

Stanković je prije nekoliko dana u Rimu obavio razgovore sa Ferrerom. Posrednik je bio trener Bologne Siniša Mihajlović.

Potom je Ferrero organizovao i sastanak sa agentom srbijanskog trenera Falijem Ramadanijem i sve su prilike da će Stanković postati novi trener Sampdorije.

Oglasi

Stanković je apsolutna legenda u Italiji. Od 1998. do 2013. godine je igrao u Seriji A za Lazio i Inter i veoma je cijenjen u ovoj zemlji.

Trenersku karijeru je počeo u Zvezdi 2019. godine. Osvojio je Super ligu prošle godine, sjajno je vodio tim u Evropi, a na pragu je i nova titula prvaka Srbije.

Stanković je kao fudbaler osvojio apsolutno sve što se moglo osvojiti u klupskoj karijeri i ima zaista brojne trofeje.

Sa Laziom je osvojio titulu prvaka 2000. godine. U istom timu je osvojio dva puta Kup i Superkup Italije, Kup pobjednika kupova i UEFA Superkup.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Intera je stekao svjetsku slavu. Bio je dio tima koji je osvojio trostruku krunu 2010. godine, a sa Nerazzurima je osvojio ukupno 15 trofeja.

I u trenerskoj karijeri je sa Zvezdom krenuo jako dobro, ali vidjet ćemo kakav će posao raditi u Seriji A.

Top Komentari

johny22
Koji tim je Zvezda 2019????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi