Posrnula zvijezda pala na samo dno: Svađao se s trenerom, pa mu on zadao najteži udarac ikad

Početak kraja

Posrnula zvijezda pala na samo dno: Svađao se s trenerom, pa mu on zadao najteži udarac ikad

E. Čaušević

Engleski fudbaler Dele Alli ljetos je iz Evertona otišao na posudbu u Bešiktaš nadajući se da će oživjeti svoju karijeru u Turskoj, ali je na kraju doživio potpuni pad na samo dno što je potvrdio i potez trenera turskog velikana koji je i zvanično okončao karijeru ovog igrača u Bešiktašu.

Dele Alli je do prije samo nekoliko sezona bio jedan od najboljih igrača u Engleskoj jer je pružao nevjerovatne partije u dresu Tottenhama, ali potom mu se desio veliki pad u igri od kojeg nikako da se oporavi.

Početkom prošle godine mnogi su bili iznenađeni jer je Tottenham odlučio da raskine saradnju s Allijem, te je on na kraju kao slobodan igrač prešao u Everton gdje se također nije uspio nametnuti.

U Evertonu je bio samo pola sezone, a zatim je ljetos klub s Goodisona odlučio da ga pošalje na posudbu u Bešiktaš.

Alli se nadao da bi u Turskoj mogao da oživi svoju karijeru, ali njegov boravak u Bešiktašu pretvorio se u pravu noćnu moru i sigurno je da jedva čeka da napusti Istanbul i vrati se u Englesku.

Više se posvetio noćnim izlascima i opijanju s prijateljima nego fudbalu što ga je žestoko koštalo. Iako se činilo da je u Bešiktašu konačno nedavno počeo da igra kako treba i da se uozbiljio jutros je iz Turske stigao demant svega toga šokantnim informacijama.

Oglasi

Naime, Allija uopšte nije bilo u sastavu u mečevima protiv Ankaragucua i Basaksehira, a trener ovog tima Senol Gunes objasnio je da Englez uopšte ne zaslužuje igrati i kako stvari stoje njegova avantura u Bešiktašu je završena.

"On je ispod svih očekivanja koje smo imali, ne želim da pričam o njemu. Jednostavno ne zaslužuje igrati i to je to", rekao je Gunes.

Turski mediji pišu da su Gunes i Alli imali žestok razgovor nedavno nakon čega je trener Bešiktaša poručio ovom 26-godišnjaku da više neće odigrati ni minute do kraja sezone, te će ostale mečeve pratiti s tribina.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Alli je od dolaska u Bešiktaš uspio upisati 15 nastupa u svim takmičenjima, te je postigao tri gola za ovaj klub.

Već sada je jasno da Bešiktaš neće otkupiti njegov ugovor i on će se na ljeto vratiti u Everton gdje mu se baš i ne raduju previše. Bit će zanimljivo vidjeti šta će biti s njim na ljeto, te da li će uspjeti pronaći novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi