Tražio spas u alkoholu, postao fudbalska propalica, ismijavala ga i djevojka: U petak se desilo čudo

Slijedi li je veliki zaokret?

Tražio spas u alkoholu, postao fudbalska propalica, ismijavala ga i djevojka: U petak se desilo čudo

A. Čaušević

Mnogi igrači prerano dožive svoj vrhunac, zarade ogroman novac prvim ugovorom i onda kao da prestanu da se trude te promijene način života i sve se odrazi na njihove igre na terenu.

Svojevremeno je smatran najvećim talentom na Ostrvu, a sada u 27. godini mnogi ga smatraju klasičnim primjerom fudbalske propalice.

Prije nekoliko sedmica je bio u centru pažnje. Trener ga je izveo nakon 20-ak minuta igre što dovoljno govori u kakvoj formi se nalazio. Tada su ga mnogi prekrižili i poručili da mu je došao kraj.

I njegova vlastita djevojka ga je odlučila ismijavati na društvenim mrežama. Snimila je video o njegovom sporom ramišljanju kako u životu tako i igri, te ga objavila na Tik-Tok.

@wolfiecindy #duet with @Hannah & James #couple ♬ som original - laura

Riječ je o Deleu Alliju, nekadašnjem igraču Tottenhama koji je proglašen za narednu veliku stvar engleskog fudbala. Tabolidi na Ostrvu su išli toliko daleko da su tvrdili da će njegov naredni transfer koštati čak 100 miliona.

Ipak, kako je dolazio novac od Tottenaham i počela stizati slava, Alli je počeo da tone ka dnu. Vrlo često je mogao biti viđen u pijanom stanju kako izlazi iz noćnih klubova.

Oglasi

Spas je vrlo često tražio u alkoholu, tako je tokom jednog odmora u Grčkoj cijeli dan konzumirao alkohol, a toliko se napio da je pao u nesvijest.

Tokom jednog odmora u Grčkoj Allijeva tadašnja djevojka Ruby Mae nije bila ni primjetila da je pao u nesvijest

Njegova tadašnja djevojka Ruby Mae nije ni bila svjesna šta se događa, ali tek kasnije je pozvala zaštitara da pomognu njenom partneru. Naravno, više nisu zajedno.

Jedno vrijeme je bio u vezi i sa kćerkom Pepa Guardiole, Mariom, a trenutno je u vezi sa atraktivnom Cindy Kimberly koja se ne libi da ga ponizi na društvenim mrežama.

Tako je prije nekoliko sedmica bio u mat poziciji da ga jednostavno niko neće. Bešiktaš je htio da ga se riješi, a Karamele ga nisu željele u svojim redovima.

Oglasi

Većinu utakmica u januaru je proveo na klupi Bešiktaša, a izgleda da je ta terapija reagovala, pošto se u petak desilo svojevrsno čudo.

Alli se našao u startnoj postavi, a u 59. minuti je uspio i postići gol. Navijači su ga prilikom izlaska iz igre pozdravili gromoglasnim apaluzima.

[twitter]https://twitter.com/BestofFootball8/status/1619263660320497664[/twitter]

Bivšem veznjaku Tottenhama je to bio prvi gol nakon pola godine. Sigurno se nada da će mu se zahvaljujući tom pogotku uskoro vratiti i izgubljeno samopouzdanje

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Englez je u Turskoj na posudbi do kraja sezone, a nedavno je i dobio ultimatum da mora podići formu ili će se vratiti u Everton.

Ako se po jutru poznaje dan čini se da je Alli prebrodio probleme. Tek ulazi u najbolje igračke godine i sigurno je da može pokazati još mnogo toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi