Uslikan kako koristi "hippy crack", pa Everton donio odluku koja će mu uništiti karijeru

Dele Alli dotakao dno

Uslikan kako koristi "hippy crack", pa Everton donio odluku koja će mu uništiti karijeru

Endin Čaušević

Fotografije engleskog fudbalera Dele Allija kako konzumira "hippy crack" šokirao je fudbalski svijet, ali i najbolje pokazao da je karijera nekada velike nade Tottenhama dotakla samo dno. Međutim, ono što su mu spremili čelnici Evertona tek će uzdrmati Allija.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje su šokirale fudbalsku javnost, a na kojima se vidi kako Alli udiše tzv. plin za smijanje, odnosno dušikov monoksid koji u Engleskoj još nosi naziv "hippy crack".

Alli je do prije svega nekoliko godina bio uz Harryja Kanea najveća zvijezda Tottenhama, ali je potom njegova karijera doživjela nevjerovatan pad.

Početkom prošle godine otišao je u Everton gdje se zadržao samo pola godine, a zatim je ljetos stigao na posudbu u Bešiktaš. No, dolazak u Tursku pokazao se kao novi promašaj jer Alli jednostavno ne igra na nivou na kojem se očekuje.

Čak su mu u tom klubu poručili da do kraja sezone neće igrati i da će se vratiti u Everton jer u Bešiktašu uopšte i ne pomišljaju da otkupe njegov ugovor od Karamela.

Tako će se Alli na ljeto vratiti na Goodison Park gdje ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali engleski mediji pišu da se kako stvari stoje ni tu neće zadržati uopšte dugo.

Oglasi

Ovaj 26-godišnjak je potpuno izgubio kontrolu što su fotografije kako koristi "hippy crack" najbolje potvrdile, a u jasno je da u Evertonu ni ne pomišljaju da u svlačionici imaju jednog takvog igrača.

Mirror je objavio da su čelnici Evertona jučer održali sastanak kada su vidjeli šta se dešava s Allijem, te da su donijeli odluku da će na kraju sezone raskinuti ugovor s ovim fudbalerom jer ne žele da on više bude dio kluba.

Alli će nakon što mu istekne posudba u Bešiktašu postati slobodan igrač, ali nakon skandaloznih poteza koje je pravio ove sezone bit će mu jako teško da pronađe novi angažman.

Podsjećamo, prije nekoliko sedmica nije se pojavio na treningu Bešiktaša i nije javio da ne dolazi, a potom su iz kluba poručili da je Alli nestao i da mu ne mogu ući u trag.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon toga ovaj 26-godišnjak se javio i otkrio da je u Londonu gdje ima zakazan ljekarski pregled. To je bila kap koja je prelila čašu u Bešiktašu gdje samo čekaju da mu istekne posudba i da on napusti klub.

Alli je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Bešiktaša upisao 15 nastupa i uspio je postići tri gola. Posljednji meč za turski klub odigrao je još 26. februara protiv Antalyaspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi