Mourinho ga je uspio "otjerati": Dele Alli već ima novi klub?

Napušta Tottenham u januaru

Mourinho ga je uspio "otjerati": Dele Alli već ima novi klub?

E. Čaušević

Engleski reprezentativac Dele Alli će u januaru gotovo sigurno napustiti ekipu Tottenhama.

Alli je izgubio mjesto u početnoj postavi nakon što je Jose Mourinho preuzeo londonski klub, te je jasno da nije zadovoljan svojom minutažom. Alli je nezadovoljstvo pokazao i prethodnih sedmica burnim reakcijama i odlaskom u svlačionicu, ali to nije previše pogodilo Mourinha.

Engleski mediji prije nekoliko dana su objavili da je Alli zatražio transfer u januaru i da su mu čelnici Tottenhama odlučili odobriti zahtjev. Interes za engleskog ofanzivca pokazalo je nekoliko klubova, ali čini se da se zna ko je favorit za njegovo dovođenje.

Naime, kako piše The Sun Alli će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u dresu PSG-a kojeg bi trebao u narednom periodu voditi Mauricio Pochettino s kojim je s dosta uspjeha sarađivao u Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinski stručnjak je u finišu pregovora s Parižanima i zvanična potvrda očekuje se veoma brzo. Pored Allija on želi u PSG da dovede još jednog bivšeg igrača Tottenhama, a riječ je o Christianu Eriksenu kojeg je Inter stavio na transfer listu prije nekoliko dana.

Top Komentari

Mele
Ako mu se povrijedi neko, zalice za njim sigurno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi