Dele Alli ostario sa 23: Moje tijelo ne može kao ranije...

Čini se da Englez konačno ulazi u formu

Dele Alli ostario sa 23: Moje tijelo ne može kao ranije...

Dele Alli je jedno vrijeme smatran velikom nadom engleskog fudbala, a onda je njegova forma naglo pala i on je "nestao".

Nisu pomogle ni povrede, ali malo ko vjeruje da su one najodgovornije za pad forme 23-godišnjeg Engleza - prije će biti da je sve stvar "psihe".

Čak je i Jose Mourinho po preuzimanju ekipe Tottenhama navodno pitao Allija da li je on Deleov brat, aludirajući na to da veznjak u posljednje vrijeme ne liči na sebe na terenu.

Ipak, čini se da Alli polako, ali sigurno pronalazi pravu formu, a pred meč Lige prvaka protiv Olymipacosa je imao poduži razgovor sa novinarima.

Pričao je o Mourinhu, svojoj formi, ciljevima Tottenhama, ali i istakao da se u prvi mah krivio za Pochettinov otkaz.

Međutim, mnogima je najzanimljivija bila Allijeva izjava, da njegovo tijelo više ne može raditi i izdržati stvari kao ranije.

"Postoji li nešto što ste promijenili o načinu na koji pristupate utakmicama?" - bilo je pitanje novinara, a Alli je poručio sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako sam stariji, moje tijelo više ne može raditi ono što je ranije, tako da više radim van terena, u teretani. Radim vježbe za prepone jer sam imao par problema sa njima. Istražujem, i sitni detalj vam može pomoći. Kada ste mladi i naivni možda ne mislite to, ali kako starite učite više... Još uvijek sam, međutim, mlad, 23 su mi godine i mislim da je najvažnije da učim iz svojih grešaka."

Treba istaći da je Dele Alli ove sezone upisao šest nastupa za Tottenham u Premiershipu, te da je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. U pet nastupa u Ligi prvaka ima jedan gol i jednu asistenciju.

Promo

Top Komentari

Balotelli_
Upravu si i ja jedva sa svoji 23 godina ustanem sa kreveta kad pojdem bureka ko covjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi