Sakupljač lopti koji je oduševio Mourinha: Jose mi je uljepšao život

Dječak izazvao veliku pažnju

Sakupljač lopti koji je oduševio Mourinha: Jose mi je uljepšao život

M. Šljivak

Jedan od najboljih poteza petog kola Lige prvaka viđen je u Londonu na utakmici Tottenhama i Olympiacosa.

Mladi sakupljač lopti je u finišu prvog dijela brzo reagovao i dodao je loptu igraču Spursa, a nakon nekoliko sekundi uslijedilo je veliko slavlje, jer se Tottenham vratio u igru golom za 1:2.

Na kraju je tim Josea Mourinha i pobijedio, a portugalski stručnjak je odmah nakon ove akcije prišao dječaku sa kojim se pozdravio.

Govorio i o njemu nakon utakmice. Bio je očaran onim što je napravio:

"Volim inteligentne dječake koji su zaduženi za lopte kakav sam i ja bio. Bio sam brilijantan u tome, a ovaj momak je također sjajan. Razumije dobro igru i napravio je važnu asistenciju. Nije došao tu samo da gleda utakmicu, čita dobro igru", rekao je Mourinho.

Dodao je i kako je tražio dječaka nakon utakmice.

"Pokušao sam ga pronaći i pozvati u svlačionicu da proslavi pobjedu s nama, ali je zbrisao", istakao je Mourinho.

Međutim, 15-godišnji Callum će imati o čemu da priča u budućnosti. Uskoro će vjerovatno imati šansu da upozna Josea i ostatak ekipe, a čak su i roditelji oduševljeni.

Mama Keeley i otac Matthew nisu mogli da vjeruju šta se dešava.

"Bili smo na stadionu i vidjeli smo da Jose ide do Calluma. Mislili smo da će mu samo 'nabaciti' i da je to to. Zatim su nam počeli zvoniti telefoni. Taj osmijeh na Callumovom licu. Jose je napravio tako nevjerovatan potez. Callum uvijek govori da sjedeći pored linije nauči dosta od igrača. Ponosna sam na njega", rekla je mama.

"Na putu prema kući sam koristio lampu u autu kako bih učio za ispit iz matematike", rekao je Callum i nastavio je:

"Malo je sve i smiješno. Samo sam radio svoj posao i još uvijek ne mogu vjerovati šta se dogodilo. Nisam vidio gol, bio sam zauzet uzimanjem druge lopte i onda sam čuo slavlje. Okrenuo sam se i vidio da Harry slavi. Pogledao sam na ekran i vidio šta se zaista desilo. Mogli ste zaključiti iz mog osmijeha da je sve bilo zaista nevjerovatno", istakao je Callum i zaključio je:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jose nije morao to da napravi, ali je zaista lijepo od njega što mi je prišao. Uljepšao mi je dan, a i život. Volim Spurse i to je bio trenutak kojeg nikad neću zaboraviti

Top Komentari

Pala
Kad pobijedi uvek sve hvali, a kad gubi smeta mu i vjetar sto puse sa sjevera 14 km/h !! SPECIAL OUT jedini menadzer koji je zaradio vise od otkaza neg od dobrih rezultata ....
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi