Saudijci ne miruju, pojačanje predstavljeno s dvije riječi: "Game over!"

Nekoliko transfera završeno je danas

Saudijci ne miruju, pojačanje predstavljeno s dvije riječi: "Game over!" · Zvanično

Eldar Ganibegović

Posljednji je dan prijelaznog roka u Saudijskoj Arabiji, ali klubovi iz ove zemlje ne miruju. Danas je završeno još nekoliko transfera u ovu zemlju iz Evrope, a najzvučnije ime sigurno je Demarai Gray.

Danas je ozvaničen transfer Demaraija Grayja iz Evertona u Al-Ettifaq iz Saudijske Arabije, a cijena je 9,3 miliona eura.

Fudbaler koji ima englesko i jamajčansko državljanstvo član je Evertona od ljeta 2021. godine kada je stigao iz Bayer Leverkusena.

Prethodno je nosio dres Leicester Cityja s kojim je 2016. godine osvojio Premier ligu, a ponikao je u Birminghamu, klubu iz istoimenog grada u kojem je i rođen. Al-Etiffaq je objavio zanimljiv video na Twitteru uz dvije riječi: "Kraj igre."

Gray je ugovor sa svojim novim klubom potpisao na četiri godine, odnosno do ljeta 2027. godine.

Oglasi

Nicolae Stanciu, kapiten reprezentacije Rumunije, danas je za dva i po miliona eura iz Wuhan Three Townsa prešao u Damac.

[twitter]https://twitter.com/tdinfocus/status/1699783381725413821?s=20[/twitter]

Njemu to, međutim, nije prvi angažman u Saudijskoj Arabiji, s obzirom na to da je od januara 2019. do jula iste godine bio član Al-Ahlija.

Osim ovih klubova, u karijeri je igrao za Unireu, Albu Iuliju, Vaslui, Steauu, Anderlecht, prašku Spartu i prašku Slaviju.

Oglasi

Jorge Djaniny Tavares Semedo ili skraćeno Djaniny kako je i poznat, stigao je u Al-Fateh kod Slavena Bilića iz Trabzonspora kako bi pojačao konkurenciju u napadu ovog tima.

Danas je, dakle, posljednji dan prijelaznog roka u Saudijskoj Arabiji i vidjet ćemo da li će do kraja dana biti još nekih zanimljivih transfera.

Podsjetimo, val fudbalera koji su pohrlili u Saudijsku Arabiju započeo je zimus Cristiano Ronaldo, a ovog ljeta su za njim u ovu zemlju otišle zvijezde poput Manea, Kantea, Neymara, Benzeme, Brozovića, Hendersona, Mitrovića i mnogih drugih.

Dva reprezentativca Bosne i Hercegovine također nastupaju u Saudi Pro ligi, a to su golman Ibrahim Šehić, te veznjak Gojko Cimirot. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti