Dembele otkrio koja mu je prava pozicija na terenu, niko ne može da vjeruje

Igra kao krilo, ali...

Dembele otkrio koja mu je prava pozicija na terenu, niko ne može da vjeruje

E. Škorić

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele mnoge je iznenadio otkrivši koja njegova omiljena pozicija.

Dembele igra kao krilni napadač i zbog svoje brzine, ali činjenice da podjednako može da se posluži s obje noge, nezamislivo je da zaigra bilo gdje drugo. Međutm, sam Francuz je za RMC Sport kazao da je njegova prava pozicija "desetka".

"Rolland Courbis (njegov trener u Rennesu) stavio me na 10, a do tada sam igrao na krilu. Rekao mi je: 'Ovo je pozicija na kojoj bi trebao igrati'", rekao je nogometaš Barcelone.

"Moja prava pozicija je staromodna brojka 10, ali mogu igrati na desnoj strani. Važno je igrati", otkrio je napadač.

Najviše ga u Barceloni gledamo po desnoj strani u Xavijevov 4-3-3 formaciji, a ponekad zna biti i na lijevoj strani.

Bivši igrač Rennesa i Borussije Dortmund ove je sezone odigrao šest mečeva i postigao dva gola uz dvije asistencije.

Ljetos je bio u lošem odnosu s Barcelonom i njenim rukovodstvom, a bio je i blizu odlaska u PSG. Saga oko Dembelea trajala je mjesecima, a Francuz je početkom godine čak bio na izlaznim vratima kluba koji je htio da ga proda nakon što je on odbijao da produži svoj ugovor.

Na kraju je čak nekoliko mečeva gledao s tribina, ali ga je potom Xavi vratio u sastav i pored negodovanja čelnika kluba i tu se sve preokrenulo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je počeo pružati fantastične partije i bio je najbolji igrač Barcelone u drugom dijelu prošle sezone. S Xavijem ima odličan odnos i na iznenađenje mnogih na kraju je produžio ugovor.

Dembele i ove sezone igra u fantastičnoj formi i svojim igrama izborio se za povratak u reprezentaciju Francuske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi