Jakupoviću doktori 'zaustavili' transfer, ali vratio se na bh. terene i jučer sjajno pogodio

Ipak, na Piroti se nije radovao na kraju

Jakupoviću doktori 'zaustavili' transfer, ali vratio se na bh. terene i jučer sjajno pogodio

S. Mlaćo

Počele su nove sezone u nižim ligama naše zemlje, a zanimljivo je u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Jedan od pretendenata za prvo mjesto i doigravanje za Prvu ligu FBiH NK Travnik savladao je jučer NK Podgrmeč Sanski Most 2:1.

Ovaj meč pored pobjede Vezira, druge u dva kola, obilježio je sjajan pogodak Demira Jakupovića.

Jakupović je ovog ljeta bio na pragu transfera iz FK Igman Konjic u Crnu Goru, no nije prošao ljekarski pregled. Propao je transfer, te je i sam najavio kraj karijere.

Nije se to desilo, te je obukao dres Podgrmeča, a jučer je postigao pogodak iz slobodnog udarca.

"Mene je sve ovo iznenadilo. Dobio sam poziv od Budućnosti iz Podgorice. Prije potpisa, trebao sam odraditi ljekarski pregled. Sve je bilo ok do ultrazvuka srca, tad mi je ustanovljena aneurizma aorte.

Oglasi

Radio sam CT kako bi bili 100% sigurni. Vidjeli su da je 46 mm narasla i preporučili su mi da se prestanem baviti fudbalom", kazao je u nedavnom razgovoru za SportSport.ba Jakupović.

Tada je kazao da su pregledi u Igmanu bili samo formalnost.

"Ovdje nismo imali adekvatne ljekarske preglede. To je obuhvatalo EKG, spirometrija, opće preglede. Ništa napredno, kao što je to slučaj recimo u Podgorici. Čisto "pro forme". Apelujem zaista da se to poboljša. Prije pola godine u Igmanu, bilo je samo da se prođe taj ljekarski pregled", rekao je Jakupović, te je nastavio:

"Garantujem da sam ostao u Bosni i Hercegovini da mi se to ne bi pronašlo, a to je smrtno opasno stanje. Samo bi pao na terenu i iskrvario unutra, ne bi me spasio niko. Ovo godinama postoji, nije se to pojavilo u posljednjih pola godine. Možda bi imao šansu da nastavim igrati, jer ovo je urođeno i tijekom sporta je raslo", iskren je bio Jakupović.

[facebook]https://www.facebook.com/nogometniklubpodgrmec/videos/249561614107516[/facebook]

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Pogodak Jakupovića nije pomogao gostima jer su domaći preko Baje i Vile stigli do tri boda.

U preostalim mečevima 2. kola Druge lige Zapad vrijedi istaći pobjedu FK Vitez kod NK Novi Travnik 3:0, pobjedu Iskre iz Bugojna nad Slogom 2:1, te remi NK Vitez i Kiseljaka (1:1) uz velike žalbe gostiju na suđenje te na čelne ljude NS SBK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi