Veladžić održava formu sa ambicioznim bh. klubom, prava na grešku nema

Sa 16 godina debitovao za FK Sarajevo

Veladžić održava formu sa ambicioznim bh. klubom, prava na grešku nema

S. Mlaćo

Nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje i bivši član FK Sarajevo Demirel Veladžić nakon raskida sa Mladosti Doboj Kakanj pronašao je klub u kojem će održavati trenažni proces.

Naime, Veladžić trenira u FK Borac Jelah, lideru Druge lige FBiH grupa Centa,r koji će igrati doigravanje protiv OFK Gradina Srebrenik za plasman u Prvu ligu FBiH.

Ovaj klub sa klupe vodi ambiciozni Nebojša Đekanović, trenerska budućnost naše zemlje, koji vjeruje da se Veladžić može vratiti u staru formu kada su se za njega 'otimali' brojni klubovi.

Sa 16 godina debitovao je za FK Sarajevo, a zatim kasnije otišao u portugalski Leixoes, što je bio pogrešan potez.

Nije sve išlo po planu, na zimu je raskinuo ugovor sa Mladost DK., no vrijedno radi i trenira, svjestan da više nema prava na grešku kada je karijera u pitanju.

Saznajemo da Veladžić već ima poziva iz Premijer lige koji ga žele angažovati, no ukoliko Borac izbori plasman u Prvu ligu FBiH, neće biti iznenađenje ako i ostane u Jelahu, te potpuno oživi karijeru.

Oglasi

Promijenio i zastupnika, te sada ovog mladog nogometaša zastupa agencija as-11.com koja između ostalih zastupa bh. reprezentativca Adnana Kovačevića i napadača kazahstanske Astane Semira Smajlagića.

U nedavnom razgovoru za SportSport.ba Veladžić je otvoreno govorio o svojoj karijeri.

"Bitno mi je da pronađem angažman, odnosno klub u kojem će se odmah uklopiti i početi igrati uz što veću minutažu. To mi je sada najbitnije. Dogovorio sam se i sa menadžerom Nedžadom Aljićem, on je jednostavan čovjek koji sigurno zna obavljati svoj posao i imam puno povjerenje u njega".

Sve što je prošao ističe dodatno mu je iskustvo, iako mu je tek 21. godina.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Mlad sam i uporan. Svašta sam do sada prošao u karijeri, tako da mi sve to može biti samo vjetar u leđa da postignem svoj cilj".

Veladžić je prošao i sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne znam sto ce menadzeri mladim igracima. Danas svaki igrac moze direktno kontaktirati s klubovima. Menadzeri samo skidaju kajmak i trebalo bi ih odstraniti iz klubova i prilikom potpisivanja ugovora.
1 1
enko
I njega vodaju menadzeri i babo,a sad ga mlaco ozivljava ovim tekstom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi