Demirović ni na nebu, ni na zemlji: Stigla je potvrda, u Švicarskoj su odahnuli, ali šta kasnije?

St. Gallen svjestan da gubi Bosanca

Demirović ni na nebu, ni na zemlji: Stigla je potvrda, u Švicarskoj su odahnuli, ali šta kasnije?

E. Škorić

Za bosanskohercegovačkog napadača Ermedina Demirovića vlada veliko interesovanje, što ne čudi ako se uzmu u obzir njegove partije u dresu St. Gallena minule sezone.

Demirović je jedno od najinteresantnijih imena u Švicarskoj, a trenutno napadača španskog Alavesa žele evropski klubovi iz Francuske i Njemačke, no njegova budućnost je i dalje neizvjesna.

Međutim, sada stiže potvrda da on do kraja sezone može ostati u St. Gallenu, iako mu je posudbeni ugovor trebao ranije isteći, odnosno krajem ovog mjeseca. Alaves je izašao u susret St. Gallenu, pa će napadač ostati još barem mjesec-dva duže.

Prema treneru St. Gallena Peteru Zeidleru, Demirović se "osjeća poput ribe u vodi u našoj ekipi i želio bi ostati ovdje". Međutim, sve je izvjesnije da se to neće dogoditi. Povratak u Alaves je neminovan, baš kao i prodaja.

Ziedler tvrdi kako su u klubu spremni ponovo ga posuditi ili čak kupiti, ali teško da će uspjeti u tome jer se za igrača, kao što smo već pisali, zanimaju Bayer Leverkusen, Freiburg, Leipzig, St. Etienne i Sampdoria.

Ove sezone je u Super ligi Švicarske na 16 mečeva postigao devet pogodaka uz četiri asistencije. Upisao je pedesetak nastupa za omladinske selekcije BiH, ali još čeka na debi u dresu A  reprezentacije. Trenutno ima 22 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi