Trener Alavesa o Demiroviću: Imajte na umu da ima 19 godina

Dobit će šansu

Trener Alavesa o Demiroviću: Imajte na umu da ima 19 godina

Edmir Škorić

Mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović nedavno je na najbolji mogući način debitovao za Alaves.

Demirović je u prvom nastupu za Alaves postigao dva pogotka u 3:1 pobjedi nad Formenterom u meču španskog Kupa Kralja.

Tako se mladi bh. napadač na najbolji mogući način predstavio treneru Aberaldu, koji smatra da Demiroviću treba dati šansu i u nastavku sezone, ali upozorava da je riječ o mladom igraču i da ne treba žuriti.

"Logično je da igra u ovakvim mečevima, ali moramo da imamo stprljenja, ipak je to dečko od 19 godina. Međutim, vidi se da ima dosta prostora za napredak, a mi moramo da ga pokušamo napraviti što korisnijim za Alaves", rekao je Aberaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Demirović je ljetos potpisao za Alaves, u koji je stigao iz njemačkog Red Bull Leipziga. Za naše mlade selekcije upisao je ukupno 23 nastupa i postigao je devet golova, od čega po četiri za kadete i juniore, te jedan za U-21 momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi