Pojavio se u bazi Željezničara, nije potpisao, a danas ima novi klub
FOTO: NK Maribor

Mladi ofanzivac pred novim izazovom

Pojavio se u bazi Željezničara, nije potpisao, a danas ima novi klub

S. Mlaćo
Uoči dolaska na potpis Sulejmana Krpića, u bazi FK Željeznčar u Konjicu pojavilo se još jedno ime. Radilo se o mladom ofanzivcu Denisu Alijagiću koji je trebao doći na posudbu u FK Željezničar.

Alijagić je dres reprezentacije BiH zamijenio Češkom, a trenutno je član grčkog Olympiacosa. Trebao je ostati na Grbavici polusezonu, no njegovi zastupnici u posljednji čas su zatražili garanciju da će Alijagić imati veliku minutažu.

Na Grbavici nisu pristali na dogovor, te je plan promijenjen. Alijagić je brzo napustio Konjic, a Edis Mulalić, Samir Bekrić i ostali zaduženi za transfer politiku kluba tako su pokazali veliko poštovanje prema nogometašima koji već nose Željin dres, te samom klubu. 

Alijagić je brzo krenuo u novi izazov, tačnije u potragu za klubom, pa je danas potvrđeno da ćemo ga gledati u dresu Maribora.

Denis Alijagić, dobrodošel v Ljudskem vrtu! Zadnje ure prestopnega roka še z aktivnostmi na tržišču: novi član NK...

Posted by NK Maribor on Wednesday, February 15, 2023
Oglasi

Iz Maribora su naveli da je Alijagić stigao sa ugovorom do kraja sezone, te da zatim postoji mogućnost nastavka saradnje. To zapravi znači da se ovaj 19-godišnjak razišao sa Olympicaosom, što i nije neočekivano, jer se nije uopšte naigrao.

“U posljednjim satima prelaznog roka bili smo aktivni. Alijagić je odabrao dres broj 96. Stiže iz grčkog Olympiacosa“, istakli su iz NK Maribor.

Alijagić je rođen u Pragu (Češka), majka mu je iz te zemlje, dok je otac iz Bosne i Hercegovine. Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a zatim obukao dres U-21 reprezentacije Češke. Upisao je za sada jedan nastup, a tek mu je 19 godina.

U Grčku je Alijagić stigao iz Slavije Prag,a  nastupao je i za Slovan Liberec, te Vlasim...

U Mariboru će sigurno imati više prilike da se dokaže, a ovaj klub je trenutno na trećem mjestu Prve lige Slovenije. Za liderom Olimpijom zaostaje 15 bodova, a samo bod za drugoplasiranom Celjem.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Alijagić bi mogao debitovati već za vikend kada Maribor u derbiju dočekuje upravu Olimpiju.

Eventualni nastup, pogodak i pobjeda bili bi sasvim 'dovoljni' za početak iz snova u novom izazovu.

Top Komentari

nakopitam
Hahahaahhahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahaahhahahahahzhahahahhahahahahahhahahahahahahhzahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahahhahaahhahahahshhsahahhahahshahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahhahahahhahahahahhhahahaahhaahhahahahahahhahahahhahahaaaaaaaaajhhhhhhhhahahahhayayayahahhahahahahahahahayahhaha
1 0
mido1921
Menadžeru, jesu li mu obećali veću minutažu hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti